Gemeente Soest

.

Burgemeester leest voor in schakelklas

16 januari

Van woensdag 21 januari tot en met zaterdag 31 januari 2009 zijn er weer de Nationale voorleesdagen. Ook de schakelklas van de gemeente Soest doet hier aan mee. Op donderdagmiddag 22 januari is er een speciale voorleesthee. Burgemeester Noordergraaf komt dan voorlezen.

De schakelklas is bedoeld voor kinderen die op school goed mee kunnen komen, maar voor wie taal een struikelblok is. Zij volgen 8 uur per week intensief taalonderwijs.

Tijdens het bezoek van de burgemeester vertellen de kinderen iets over zichzelf en hun ervaringen in de schakelklas. Ook willen ze hem graag een aantal vragen stellen. Daarna leest de burgemeester het gedicht `Sstt!! Sstt!' van Annie M.G. Schmidt voor.

De kinderen hebben zelf ook een gedicht gemaakt en zullen dit voorlezen. Omdat de schakelklas momenteel werkt over het thema `Sprookjes', leest de burgemeester ook het sprookje van Roodkapje voor. De bijeenkomst wordt afgesloten met een kopje thee en lekkere hapjes, dat door de ouders van de kinderen verzorgd wordt.