Universiteit Twente

Hoe gaat nieuwe president VS gevolgen kredietcrisis te lijf?

Economisch attaché VS over invloed Obama op Nederlandse economie

Op woensdag 21 januari, een dag na de inauguratie van Barack Obama, organiseert de Universiteit Twente een bijeenkomst waar Benjamin Canavan zal spreken. Canavan is economisch attaché van de Amerikaanse ambassade in Den Haag. Tijdens de bijeenkomst gaat hij in op de kredietcrisis, klimaatverandering, de bestaande transatlantische verhoudingen en de manier waarop Obama deze kan beïnvloeden.

Benjamin Canavan besteedt in zijn lezing aandacht aan de inauguratie van Barack Obama die de dag ervoor plaatsvindt. Verder geeft de diplomaat een uiteenzetting over het vernieuwde leiderschap dat Amerika hoopt uit te dragen. Gezien Canavan's achtergrond zal hij hierbij zeker ingaan op de wereldwijde gevolgen van de kredietcrisis.

De lezing van Canavan is de derde en laatste bijeenkomst uit een serie bijeenkomsten over de Amerikaanse presidentsverkiezingen, georganiseerd door Sirius Politics, CSD (The Center for the Study of Democracy) en CES (Centrum van Europese Studies) van de Universiteit Twente. De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk en begint om 16:00 uur in het Educafé `MBasement' (gebouw de Zilverling). Gespreksleider is dr. Ronald Holzhacker. Hij is verbonden aan het CES van de faculteit Management en Bestuur. De voertaal bij de bijeenkomst is Engels. Na afloop, rond 17:00 uur, is er gelegenheid voor een drankje.

Benjamin Canavan

Canavan is beroepsdiplomaat en werkt momenteel als economisch attaché van de Amerikaanse ambassade in Den Haag. In zijn portefeuille heeft hij onder andere de onderwerpen: energie, klimaatverandering en terrorisme. Eerder was Canavan onder andere diplomaat in Islamabad en in Georgetown.

afbeeldig Obama