Platform Biologica


Bioconnect presenteert ambities en projecten op BioVak 20 januari 2009

Op woensdag 21 en donderdag 22 januari vindt in Zwolle in de IJsselhallen de BioVak plaats, de landelijke vakbeurs voor biologische boeren en tuinders. De beurs belooft dit jaar een groot evenement te worden dat veel media-aandacht zal trekken. Kennisnetwerk Bioconnect zal zich op de BioVak via haar Product- en Themawerkgroepen presenteren.

Voor elk van de werkgroepen van Bioconnect - inmiddels vijftien in getal - is een kennismakingsbrochure ontwikkeld, waarin de ambities en lopende kennisprojecten zijn beschreven. De brochures zullen op de BioVak verspreid worden via de beursstand van BioKennis, Wageningen UR. U kunt de brochures ook downloaden op http://www.bioconnect.nl/ of op deze website.

Bioconnect kan beschouwd worden als de Research & Development afdeling van de biologische sector. Bioconnect wordt aangestuurd via de product- en themawerkgroepen, waarin alle belanghebbenden zijn vertegenwoordigd: in de eerste plaats de ondernemers (boeren en tuinders, bedrijven), maar ook onderzoekers, adviseurs en beleidsmakers. De werkgroepen worden gefaciliteerd door Biologica. Hun input wordt gebruikt voor zowel onderzoek als regelgeving als belangenbehartiging.

De BioVak heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een toonaangevende beurs en de belangrijkste jaarlijke ontmoetingsdag voor biologische boeren en tuinders. Biologica, de Vakgroep Biologische Landbouw en kennisnetwerk Bioconnect zijn intensief betrokken bij de organisatie van de BioVak, o.a. in de talloze workshops.

Zie ook: http://www.biovak.nl/