Gemeente Lochem


Bluswater in het buitengebied niet vanzelfsprekend

Van de brandweer mag je verwachten dat deze bij een brandmelding snel ter plaatse is en de brand onmiddellijk begint te blussen. Dat laatste is vaak een probleem in het buitengebied, omdat bedrijven en woningen daar soms ver van de openbare weg liggen of omdat er geen openbare bluswatervoorziening aanwezig is. Hier gaat de gemeente via de verlening van een bouwvergunning wat aan doen.

Met enige regelmaat branden er woningen af in het buitengebied door gebrek aan bluswater. Om ervoor te zorgen dat de brandweer in de toekomst daar over meer en sneller bluswater kan beschikken, neemt de gemeente Lochem een bijkomende voorwaarde op in de bouwvergunning voor ver- of nieuwbouw. Deze voorwaarde bepaalt dat bij gebrek aan een toereikende openbare bluswatervoorziening de inwoners zelf moeten zorgen voor een doeltreffende bluswatervoorziening (eigen brandput e.d.).

Informatie
Om de inwoners hierover goed te informeren, organiseert de brandweer van de gemeente Lochem een voorlichtingsavond op donderdag 5 februari 2009. Op deze avond zal uitleg worden gegeven over regelgeving, eisen en mogelijkheden van bluswatervoorziening. Iedereen is welkom vanaf 19.30u in Hotel Restaurant Stegeman in Laren.

Om deze avond bij te wonen kunt u zich tot 2 februari 2009 per email aanmelden bij: bluswater@lochem.nl