Politie Hollands Midden

Datum: 21 januari 2009

Hillegom Politie onderzoekt mishandeling De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een pakketbezorger op de Hoofdstraat. De man kreeg dinsdag 20 januari even voor 17.00 uur een klap van een andere nog onbekende pakketbezorger. De twee kregen woorden omdat de bus van de onbekende pakketbezorger in de weg zou staan. Enkele dagen eerder had het slachtoffer geprobeerd te sussen in een conflict tussen de onbekende pakketbezorger en een buschauffeur.

Lisse Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 23 jarige automobilist uit Lisserbroek. Deze beginnend bestuurder had te veel gedronken. Hij werd woensdag 21 januari rond 00.50 uur op de Grachtweg gecontroleerd. De uitslag van zijn aan het bureau gehouden ademanalyse was 355 ug/l. De limiet voor een beginnend bestuurder ligt bij 90 ug/l. De politie maakt verder proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Leiden Aanhoudingen voor bezit van gestolen fietsen De politie heeft dinsdag 20 januari op twee plaatsen in Leiden, twee vermoedelijk gestolen fietsen teruggevonden. Aan de fietsen zagen agenten dat ze gestolen moesten zijn. Aangiften van diefstal heeft de politie nog niet kunnen vinden. Rond 19.40 ur zagen agenten op de Willem de Zwijgerlaan een 12 jarige jongen uit Leiden met den Batavus damesfiets lopen. Hij vertelde de agenten dat hij de fiets geleend had van een familielid. Deze, een 25 jarige vrouw uit Leiden, werd dan ook gehoord. Zij had de fiets ooit eens aan de deur gekocht voor 50 euro van iemand die ze op zijn verhaal vertrouwde. Rond 22.55 uur werd op de Kooilaan een 39 jarige man uit Leiden aangehouden. Deze voor agenten bekende 'veelpleger' reed op een fiets waar het een en ander niet aan klopte. De verdachte zit nog vast en wordt vandaag verhoord. De politie heeft de fietsen in beslag genomen.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren en een fietspaspoort op www.fietsdiefstal.nl te maken.

Sinds 28 januari 2008 is het landelijke fietsdiefstalregister via internet openbaar te raadplegen. In het fietsdiefstalregister kunt u controleren of een fiets als gestolen geregistreerd staat. Heel handig voor de aanschaf van een tweedehands fiets of ter controle van de aangifte van uw gestolen fiets. Uw fiets is dan landelijk herkenbaar als gestolen. Meer informatie kunt u vinden via www.fietsdiefstalregister.nl

Let op: alleen de aangiftes van na 1 januari 2008 zijn opgenomen in het fietsdiefstalregister.

Leiderdorp Politie ontdekt gestolen fiets De politie heeft dinsdag 20 januari rond 15.20 uur op de Hensiuslaan een gestolen fiets teruggevonden. Een 17 jarige jongen uit Leiderdorp reed er op. Hij werd aangehouden. De fiets was van zijn 15 jarige broer die ook door de politie werd gehoord. Hij verklaarde dat hij de fiets enige tijd geleden voor 10 euro in de parkeergarage van het Winkelhof had gekocht van een hem onbekende man. Hij wist dat de fiets enkele honderden euro's waard was. Hij maakte zich daarmee schuldig aan heling. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsendiefstal en heling aanpak Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Via de website www.fietsendiefstal.nl kan er een fietsenpaspoort aangemaakt worden waarin alle unieke eigenschappen van de fiets kunnen worden genoteerd. Op het moment dat de fiets gestolen is kan er eenvoudig aangifte gedaan worden. Dit kan overigens via www.politie.nl.

Sinds 28 januari 2008 is het landelijke fietsdiefstalregister via internet openbaar te raadplegen. In het fietsdiefstalregister kunt u controleren of een fiets als gestolen geregistreerd staat. Heel handig voor de aanschaf van een tweedehands fiets of ter controle van de aangifte van uw gestolen fiets. Uw fiets is dan landelijk herkenbaar als gestolen. Meer informatie kunt u vinden via www.fietsdiefstalregister.nl

Let op: alleen de aangiftes van na 1 januari 2008 zijn opgenomen in het fietsdiefstalregister.

Hazerswoude-Rijndijk Vermoedelijke inbrekers nog voor inbraak opgepakt Dankzij een oplettende buurtbewoner is een inbraak in een bakkerij voorkomen, werd een gestolen auto teruggevonden en zijn twee verdachten door de politie aangehouden. De twee verdachten uit Gouda van 28 en 36 jaar zijn voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten. Woensdag 21 januari rond 02.50 uur meldde de buurtbewoner via 112 dat hij twee mannen een op het parkeerterrein aan de Willem Klooslaan staande auto had zien verlaten. Hij hoorde nu rare geluiden en vertrouwde het niet. De politie trof de lege auto aan op het parkeerterrein. De auto was opengebroken en diverse contactdraden waren doorverbonden. Aan de hand van het kenteken bevestigde de tenaamgestelde dat het zijn auto was die deze nacht in Gouda was gestolen. Verder ontdekte de politie dat aan de achterzijde van een aan de Da Costasingel gevestigde bakkerij, een ruit was vernield en er inbraaksporen waren. Even later zagen agenten een man rennen. Onmiddellijk werd de wijk rond de Da Costasingel door de politie afgegrendeld en met zestien agenten en een politiehond doorzocht. Uiteindelijk werden de twee gevonden op de 1e etage van flatwoningen aan de Da Costasingel. Na in de boeien te zijn geslagen werden zij overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn ingesloten.

Alphen a/d Rijn Verkeersongeval Dinsdag 20 januari vond even voor 15.00 uur een aanrijding plaats op de kruising Willem de Zwijgerlaan met de Oranje Nassausingel. Een 17 jarige Alphense fietste vanuit de richting Rembrandtlaan in de richting van de Wielewaalstraat. Bij de verkeerslichten volgde ze twee fietsers die de Willem de Zwijgerlaan overstaken. De Alphense keek daarbij niet of ze groen licht had. Toen ze bijna overgestoken was werd ze aangereden door een 38 jarige automobilist uit haar woonplaats. De Alphense klaagde over haar enkel, rug, nek en hoofd en werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Gouda Onderzoek naar mishandeling De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling in het centrum. Via beelden van cameratoezicht was dinsdag 20 januari rond 19.15 uur een opstootje te zien op de Lange Groenendaal. Een van de betrokkenen gaf een ander onder meer een kopstoot. Meerdere agenten zijn ter plaatse gegaan en wisten twee Gouwenaren van 15 en 17 jaar aan te houden. Een nog onbekend slachtoffer kreeg meerdere klappen omdat hij de vriendin van een vriend van de jongere verdachte eerder al zou hebben uitgescholden. De groep van vijf jongens kwam hem nu tegen en mishandelden hem.

Gouda Verkeersongeval Dinsdag 20 januari even voor 18.00 uur vond op de kruising Hugo de Vrieslaan met de Bloemendaalseweg een aanrijding plaats tussen een 57 jarige fietser uit Boskoop en een 57 jarige automobilist uit Gouda. Deze laatste reed over de Hugo de Vrieslaan naar de kruising toe. Daar zag de bestuurder de fietser die over de Bloemendaalseweg reed over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond. De fietser werd met een hoofdwond overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Graffiti-spuiters aangehouden Dankzij een melding dat jongens op de Symfoniehof bezig waren met graffiti op een elektriciteitshuisje, konden zij op heterdaad worden aangehouden. De twee 16 jarige jongens uit Gouda hadden twaalf spuitbussen met verf bij zich. Op het huisje was een kikker geverfd. De jongens zijn na hun verhoor weer in vrijheid gesteld. De verfbussen zijn in beslag genomen. De jongens krijgen een HALT afdoening of een proces-verbaal.

---------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------------------