Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Raad stelt werkgroep Vroeger Sluiten in

gepubliceerd op : 21-1-2009

De gemeenteraad van Oldenzaal heeft een werkgroep Vroeger Sluiten ingesteld om te onderzoeken hoe het staat met het overmatig drankgebruik onder jongeren. De werkgroep wil de omvang van het probleem helder krijgen. Daarnaast zal bij andere gemeenten geïnventariseerd worden welke methoden zijn gebruikt om het drankgebruik onder jongeren te beperken. De werkgroep is ingesteld naar aanleiding van een enquête die de fractie van de WG heeft gehouden over het uitgaansgedrag en alcoholgebruik van jongeren.

De werkgroep Vroeger Sluiten stelt een aantal zaken aan de kaak. Er wordt gekeken naar de primaire verantwoordelijkheid van ouders en de rol van de overheid daarbij, hoe en op welke manieren de overheid dwingend kan en mag zijn richting ouders en horeca, wat eventuele mogelijkheden zijn bij strakke handhaving en de bijdrage daarvan aan het doel en de mogelijkheden om het gedrag van de jeugd te beïnvloeden door bijvoorbeeld sluitingstijden aan te passen en drinkketen te verbieden. Daarbij wordt ook gekeken of de mogelijkheden zinvol zijn. Mevrouw Vloothuis (WG), mevrouw Braakhuis (WG), mevrouw Molema (GroenLinks) en de heren Van der Geize (CDA), Winkelhuis (WG) en Banas (fractievertegenwoordiger VVD), maken deel uit van de werkgroep.

De werkgroep hoopt voor de zomervakantie de werkzaamheden afgerond te hebben en de resultaten te kunnen presenteren aan de gemeenteraad. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de raadsgriffier, de heer Brokers via telefoonnummer 0541-588405 of email griffie@oldenzaal.nl.