Provincie Groningen

Midwolda/Oostwold GS stellen geld beschikbaar voor herinrichting Midwolda/Oostwold 20 januari 2009

Vandaag heeft het college van Gedeputeerde Staten besloten om ruim vier miljoen euro beschikbaar te stellen voor de herinrichting van de Hoofdweg en Huningaweg te Midwolda en Oostwold. Met deze herinrichting willen de provincie en de gemeente Scheemda de verkeerssituatie in de bebouwde kommen van Midwolda en Oostwold verbeteren.

Bij de herinrichting blijft de snelheid van 50 km per uur gehandhaafd behalve in de centra Midwolda en Oostwold. Daar wordt een snelheid van 30 km per uur ingevoerd. De inrichting van de weg wordt daarop aangepast (bijvoorbeeld klinkers in plaats van asfalt).

Er komen rabatstroken in de 50 km per uur gebieden. Dit zijn berijdbare stroken aan weerszijden van de weg, die vooral een optisch vernauwend effect hebben.
Waar 50 km per uur mag worden gereden, wordt aan de zuidkant een fiets/wandelboulevard aangelegd. Vooral tussen Midwolda en Oostwold zal de boulevard veel gebruikt worden door de jeugdige fietsers die van en naar de nieuw te bouwen Brede School rijden.

De voorgestelde maatregelen zijn er vooral op gericht een eenduidig wegbeeld (uniformiteit in onder meer materiaalgebruik, verlichting en beplanting) te laten ontstaan. Verbijzonderingen op een aantal plekken op de route (o.a. Ennemaborgh, camping De Bouwte zorgen er ook voor dat de gereden snelheid afneemt, wat de verkeersveiligheid ten goede komt.

Na de zomervakantie starten de provincie en de gemeente met de uitvoering van de plannen.

21 januari 2009