Politie Hollands Midden

Politie en gemeente Leiden gaan op fout parkeren controleren

Leiden, 20-01-2009

In Leiden-Noord wordt vanaf week vijf (de week van maandag 26 tot en met vrijdag 30 januari) in de wijken De Kooi, Noorderkwartier en Groenoord wederom gecontroleerd op fout parkeren. De politie heeft al vaker gecontroleerd na klachten van omwonenden, maar ziet de overlast weer toenemen. Ook de gemeente ontvangt hierover klachten.

De meeste overlast ontstaat doordat er op hoeken en op het trottoir geparkeerd wordt. Daardoor is er soms geen goede doorgang voor vrachtwagens van de gemeentereiniging. Ook de brandweer zou bij brand in een woning in één van deze wijken hinder kunnen ondervinden van het fout parkeren. Bovendien kunnen personen met rolstoelen en kinderwagens niet overal het trottoir gebruiken. Verder bemoeilijken vele bouwwerkzaamheden het parkeren in deze wijken. Om de bereikbaarheid voor hulpverleners, maar ook voor de gemeentereiniging te garanderen zal er gecontroleerd gaan worden.

De controles worden uitgevoerd door politie en gemeentelijk opsporingsambtenaren samen. Gestart wordt met waarschuwen in week vijf op de Lage Rijndijk. Vanaf week zes zullen er bij parkeerovertredingen wel bekeuringen worden geschreven. Vervolgens wordt elke week het controlegebied uitgebreid, waarbij altijd de eerste week zal worden gewaarschuwd. Een boete bedraagt minimaal 60 euro.