Woningstichting Land van Rode


Toegepaste kunst Modena
(21 januari 2009)

Woningstichting Land van Rode pakt de verpaupering in Kerkrade aan. Op zaterdag 20 en zondag 21 december 2008 is het project Modena opgefleurd. Onder toeziend oog van de Kerkraadse kunstenaar Thijs Reinders en zijn vrienden, namen Woningstichting Land van Rode, gemeente Kerkrade en Impuls gezamenlijk de verfspuitbus ter hand en zetten de eerste kleuren neer voor een prachtige entree van het centrum.

Begin oktober 2008 kocht woningstichting Land van Rode de in verval geraakte winkelpanden en woonhuizen op de hoek Onze Lieve Vrouwestraat Hoofdstraat. Door jarenlange leegstand en vernielingen een doorn in het oog van menig Kerkradenaar. In samenwerking met de Grutterij (eigenaar van C1000) worden op deze hoek een nieuwe winkelruimte en een 20-tal appartementen met lift gerealiseerd. De sloop van deze complexen is gepland in de tweede helft van 2009. Op deze entree van het centrum komt een prachtige nieuwbouw.
Tot die tijd wil Land van Rode deze entree van het centrum een beter aanzicht gegeven. In overleg met Gemeente Kerkrade en Welzijnsorganisatie Impuls zijn de gevels van graffiti en beeldmateriaal voorzien. Kunstenaar Thijs Reinders en Van den Boogaard Reclame zorgden voor de juiste aankleding.
Dit is nu al de vierde locatie in de gemeente Kerkrade die Land van Rode in het afgelopen jaar heeft aangekocht en waar verpaupering een halt wordt toegeroepen.