Gemeente Breukelen


directeur Esther Loenen

Nieuwe baan voor gemeentesecretaris/algemeen directeur Esther Loenen

Klik hier voor vergroting.

Mevrouw E.R. Loenen gaat de gemeente Breukelen verlaten De gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Breukelen, mevrouw E.R. Loenen, gaat de gemeente Breukelen verlaten. Per 16 mei 2009 is zij benoemd in de functie van gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Lingewaard.

Mevrouw Loenen is sinds 1 april 2006 werkzaam als gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Breukelen. Ze was daarvoor al enige jaren werkzaam in gemeenteland. Ze begon als beleidsmedewerker economische zaken in de gemeente Oegstgeest. Voordat ze in Breukelen aan de slag ging als gemeentesecretaris/algemeen directeur was ze vijf jaar werkzaam als afdelingsmanager bij de gemeente Nieuwkoop.

Hoewel mevrouw Loenen veel zin heeft in haar nieuwe baan bij de gemeente Lingewaard valt het afscheid van de gemeente Breukelen haar zwaar. Deze gemeente zit echt in mijn hart. Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier in Breukelen gewerkt.

Dienstverlening optimaliseren

Bij haar aanstelling maakte mevrouw Loenen bekend dat ze zich onder meer als doel had gesteld de dienstverlening te optimaliseren. Dit doel is volgens haar bereikt. Het college heeft zich sterk gemaakt voor een verregaande professionalisering van de organisatie. Er is gewerkt aan het verhogen van de kwaliteit en efficiëntie. De dienstverlening is meer en meer gedigitaliseerd, zo is de gemeentelijke website helemaal vernieuwd en kunnen al enkele producten en diensten elektronisch worden aangevraagd. Maar de digitale dienstverlening is zeker niet ten koste gegaan van het persoonlijk contact. De informatiebijeenkomsten worden altijd goed bezocht en laten zien dat onze inwoners zeer betrokken zijn bij het reilen en zeilen van de gemeente.

Werken bij de gemeente Lingewaard is een nieuwe uitdaging voor mevrouw Loenen. Die gemeente in de provincie Gelderland is per 1 januari 2001 ontstaan door een gemeentelijke herindeling waarbij de voormalige gemeenten Bemmel, Gendt en Huissen zijn samengevoegd. De gemeente Lingewaard telt ongeveer 45.000 inwoners.

Het college van burgemeester en wethouders zal tijdig in de vervanging van mevrouw Loenen voorzien.