Politie Groningen

Woensdag 21 januari 2009

Provincie Groningen, 21-01-2009

Groningen: verdachte bekent poging overval

Een 37-jarige inwoner van Zoutkamp heeft bekend dat hij begin januari een poging heeft gedaan om een winkel aan de Rademarkt in Groningen te overvallen. Op 6 januari kwam hij de tabakszaak binnen en bedreigde een medewerker met een wapen. De Zoutkamper ging er zonder buit vandoor. De verdachte is dezelfde persoon die eerder deze maand werd aangehouden voor een overval op een benzinestation aan de Friesestraatweg in Groningen. De 37-jarige man zit nog steeds vast.

Haren: aangifte vanwege doorrijden na aanrijding

Een 21-jarige vrouw uit Rolde heeft dinsdag aangifte gedaan van een aanrijding waarbij zij gewond is geraakt. De aanrijding vond vrijdagmiddag tussen 13.15 en 13.45 uur plaats op een rotonde op de Rijksstraatweg in Haren. De vrouw reed op haar bromfiets toen ze op de rotonde met de Molenweg en Vondellaan van achteren werd aangereden door een onbekende automobilist. De bromfietsster raakte bij de val gewond aan haar arm en haar bromfiets werd beschadigd. De autobestuurder ging er na de aanrijding vandoor via de Vondellaan. Het zou volgens de aangeefster gaan om een lichtgekleurde stationwagen, vermoedelijk van het merk Opel. De politie wil graag spreken met de automobilist of met personen die getuige zijn geweest. Zij kunnen zich melden bij de politie in Haren, via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: autodief aangehouden

De politie heeft dinsdagmorgen in de Schoolholm in Groningen een 35-jarige man uit Assen aangehouden. Agenten zagen de man rijden in de Pelsterstraat en lieten het kenteken natrekken. Hieruit bleek dat het voertuig als gestolen gesignaleerd stond. De Assenaar kreeg vervolgens een stopteken en is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij is ingesloten.

Groningen: snorfietsster gewond na aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising Hereweg met de Goeman Borgesiuslaan is dinsdagmiddag een 52-jarige snorfietsster uit Groningen gewond geraakt. Een 66-jarige automobiliste uit Groningen wilde van de Hereweg de Goemand Borgesiuslaan inslaan. De snorfietsster reed over het fietspad door het groene verkeerslicht en werd door de afslaande automobiliste aangereden. De politie onderzoekt of de bestuurster van de auto door het rode verkeerslicht is gereden. Het slachtoffer is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Winschoten: aanhoudingen na winkelinbraak dankzij getuige

De politie heeft dinsdagnacht op de N33 bij Eesterveenschakanaal vier mannen aangehouden voor een inbraak in een bedrijfspand in Winschoten. Een inwoner van Winschoten zag dat er werd ingebroken in een bedrijf aan de Synagoge-passage en waarschuwde de politie. De verdachten gingen er vandoor in een auto en de getuige gaf een goede omschrijving. Dankzij de omschrijving kon het voertuig op de N33 langs de kant worden gezet. De twee 17-jarige Veendammers, een 37-jarige man uit diezelfde plaats en een 32-jarige inwoner van Wildervank zijn ingesloten voor verhoor.

Leek: onderzoek (poging) woninginbraken

De politie doet onderzoek naar een vijftal (poging) woninginbraken in de omgeving van t Zuden in Leek. Sinds het begin van januari zijn bij vijf huizen in deze straat en een zijstraat inbraken en pogingen daartoe geweest. Opvallend daarbij is dat de dader of daders zijn binnengekomen door de flippermethode te gebruiken, of doordat voor- of achterdeuren los waren.

Bij de flippermethode gebruikt de inbreker een voorwerp dat hij tussen de deur en het kozijn kan schuiven. Als de deur niet goed is afgesloten, krijgt de inbreker de deur binnen enkele seconden open. De politie waarschuwt mensen om deuren met een sleutel af te sluiten en het nachtslot te gebruiken als zij de woning verlaten of gaan slapen. Daarnaast kan een anti-inbraakstrip een flipperinbraak voorkomen.