Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 januari 2009

Met ruim 1,67 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Goor

Een 57-jarige automobilist uit Goor raakte woensdag 21 januari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Woensdag 21 januari omstreeks 01.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Kerkstraat in Goor, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 57-jarige man uit Goor, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,67 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-007728)

Inbrekers op heterdaad betrapt

Enschede

Een 32-jarige man en een 40-jarige man, beiden uit Enschede, werden op dinsdag 20 januari aangehouden, omdat zij op heterdaad werden betrapt tijdens een inbraak in een pand aan de Getfertweg in Enschede.

Dinsdagmiddag 20 januari omstreeks 12.30 uur zag een getuige twee mannen door een raam een pand aan de Getfertweg binnenklimmen. Hij belde direct de politie. Toen de politie poolshoogte ging nemen, troffen zij de inbrekers op heterdaad aan. De mannen, een 32-jarige man en een 40-jarige man, beiden uit Enschede, hadden diverse koperen leidingen gereed gelegd om mee te nemen. Ook hadden ze de waterleiding doorgenomen waardoor Vitens het water moest afsluiten. De mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-007409)

Man op heterdaad betrapt tijdens winkeldiefstal

Enschede

Een 24-jarige man uit Enschede werd op dinsdag 20 januari aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt van diefstal in een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede.

Dinsdagmiddag 20 januari kreeg de politie melding van diefstal in een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede. Een oplettende beveiligingsmedewerker zag dat een man diverse goederen meenam zonder deze te betalen. De man, een 24-jarige Enschedeër, werd aangehouden en direct aan de politie overgedragen. Hij is een zogenoemde veelpleger en werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-007650)

Auto aangetroffen die na proefrit niet is teruggebracht

Haaksbergen

Een 41-jarige vrouw uit Aalten werd op dinsdag 20 januari aangehouden, omdat zij in het bezit was van een auto die zij voor een proefrit het meegekregen en niet had teruggebracht.

Dinsdagavond 20 januari omstreeks 20.00 uur troffen surveillerende agenten een auto aan op de Molenveldweg in Haaksbergen. Uit onderzoek bleek dat de auto op 22 december 2008 in Warnsveld was meegenomen voor een proefrit. Na de proefrit was de auto niet teruggebracht. Hiervan was aangifte gedaan. De bestuurster van de auto, een 41-jarige vrouw uit Aalten, werd aangehouden door de politie en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-007694)

Fietser onderuit door glad wegdek

Goor

Een 56-jarige man uit Goor ging dinsdagmorgen de 20e januari op het gladde wegdek van de Wheeweg in zijn woonplaats op zijn fiets onderuit. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Dinsdagmorgen 20 januari 2009 werd gemeld dat op de kruising Wheeweg - Spechthorstweg in Goor een fietser onderuit was gegaan. Politiemensen constateerden dat het ter plaatse verraderlijk glad was geworden en dat de fietser, een 56-jarige man uit Goor, bij het rechts afslaan de Spechthorstweg in, onderuit was gegleden. Hierbij was hij met zijn hoofd op een trottoirband terechtgekomen. Met verder onbekend letsel is de man door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo waar hij werd opgenomen.

Personeelsleden van de gemeente Hof van Twente zijn ter plaatse gekomen om extra te strooien. (09-007256)

tel. 053-4555588


---- --