Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 21-01-2009

Zoon steekt vader

HOUTEN Een zoon stak op dinsdagavond 20 januari na een ruzie zijn vader met een mes.

Rond 20.40 uur kreeg de politie de melding dat een man voor een woning in Houten door zijn zoon zou zijn neergestoken. De vader zou inmiddels onderweg naar het ziekenhuis zijn. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse. Zowel de vader als de zoon waren weg en agenten spraken met drie getuigen. Die gaven aan dat de zoon in de richting van Utrecht was weggelopen. Agenten stelden op die route een onderzoek in, maar de verdachte werd niet aangetroffen. Vervolgens kwam informatie binnen dat de verdachte zich in de wijk Lunetten in Utrecht zou bevinden. Meerdere politie-eenheden stelden daar een onderzoek in en de verdachte, een 14-jarige jongen uit Houten, werd op de Nieuwe Houtenseweg in Utrecht aangehouden. Daar werd ook het vermoedelijk gebruikte mes aangetroffen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is ingesloten.

Andere agenten waren inmiddels naar het Diakonessenhuis in Utrecht gegaan. Daar werd op dat moment de vader, een 43-jarige man uit Houten, behandeld. Hij kon kort een verklaring afleggen. Hij verklaarde op straat ruzie met zijn 14-jarige zoon te hebben gekregen. Daarbij liepen de emoties kennelijk zo hoog op, dat de zoon hem met een mes in de buikstreek stak. De politie zet het onderzoek voort.

Geslotenverklaring

NIEUWEGEIN De politie heeft op dinsdag 20 januari van 11.30 uur tot 12.30 uur op de Hildo Kropstraat op de naleving van de geslotenverklaring gecontroleerd. Zestien automobilisten negeerden de geslotenverklaring en werden bekeurd.

Autobrand en man met palmtop te water

VIANEN Kort na middernacht woedde er brand in een auto. Een man die dit wilde filmen, raakte te water.

Rond 00.10 uur kregen de brandweer en politie de melding van een autobrand op de Kanaalweg. Beide hulpdiensten gingen ter plaatse en de brandweer bluste de brand. Een toeschouwer, een 32-jarige man uit Vianen, wilde de brand filmen met zijn palmtop. Toen hij zag dat hij geen signaal had om de beelden direct door te sturen, liep hij naar de walkant. Omdat hij dacht dat het ijs nog sterk genoeg was, liep hij het ijs op, maar kwam bedrogen uit. Hij zakte door het ijs en ook zijn palmtop ging kopje onder. De Vianees werd door zijn vriendin en agenten op het droge getrokken. Hij had veel last van zijn been en was geheel nat. Van de brandweer kreeg hij dekens. Hij werd met mogelijk een gebroken been per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

De uitgebrande auto werd door een takelbedrijf weggesleept. Hetzelfde gebeurde met een auto die daar stond geparkeerd en waarvan enkele ramen waren vernield. De politie heeft een vermoeden van brandstichting. Aan getuigen die op dinsdagavond rond middernacht getuige zijn geweest van de brandstichting of die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Kanaalweg, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Hennepkwekerij

NIEUWEGEIN Op dinsdag 20 januari werd een hennepkwekerij na een overstroming ontdekt en opgerold.

Rond 08.50 uur kreeg de politie de melding dat bij een bedrijf aan De Liesbosch water naar buiten kwam stromen. Agenten gingen ter plaatse en zagen inderdaad water onder een rolluik doorstromen. Zij gingen naar binnen en troffen daar een hennepkwekerij van ruim 500 planten aan. De agenten sloten de watertoevoer af. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij in.