Gemeente Beek


Millenniumstraatje op de St.-Lecie jaarmarkt

Nieuw dit jaar op de St. Leciejaarmarkt was het Millenniumstraatje. Onder de paraplu van Millennium Gemeente Beek lieten verschillende Beekse instellingen en organisaties zien wat zij doen om bij te dragen aan het behalen van één of meer Millenniumdoelen*. Zo waren er een aantal instellingen vertegenwoordigd die zich inzetten voor ontwikkelingswerk en internationale samenwerking (stichting Harambee, Casa do Caminho, Holanda Brazil, Lovely Light, project School Peru), maar ook de Milieufederatie Limburg was vertegenwoordigd.

Millennium Straatje

Gemeente Beek is sinds kort Millenniumgemeente. Dat wil zeggen dat de gemeente samen met de gemeenschap actief wil bijdragen aan de realisatie van de Millenniumdoelen.

De Millenniumdoelen zijn:


* 1. Extreme armoede en honger zijn uitgebannen.
* 2. Alle jongens en meisjes gaan naar school.
* 3. Mannen en vrouwen hebben dezelfde rechten.
* 4. Kindersterfte is sterk afgenomen.

* 5. Minder vrouwen sterven door zwangerschap.
* 6. De verspreiding van ziektes als AIDS en malaria is gestopt.
* 7. Er leven meer mensen in een duurzaam leefmilieu.
* 8. Er is meer eerlijke handel, schuldverlichting en hulp.

Millennium Straatje Millennium Straatje

De gemeente wil een bijdrage leveren aan de realisatie van deze doelen door bijvoorbeeld duurzaam in te kopen, Beekse initiatieven op het gebied van duurzaamheid en ontwikkelingssamenwerking te stimuleren of energiebesparende maatregelen te nemen. Het is de bedoeling dat het Millenniumbeleid niet alleen van de gemeente is, maar juist gedragen gaat worden door de gemeenschap in Beek. Bovendien gaat het niet om een éénmalig evenement, maar om een doorlopend traject, dat in feite tot 2015 duurt. Daarbij wordt gestreefd naar een zwaan-kleef-aan effect.

Millennium Gemeente

Kijk voor meer informatie op deze site en op
www.millenniumgemeente.nl.