Politie Gelderland-Midden

Politie onderzoekt brand parkeergarage Nijkerk

Publicatiedatum: 21-1-2009 10:58:28

NIJKERK - De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van een brand in een parkeergarage aan de Bonte Koe in Nijkerk. Daar brak in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 januari een brand uit waarbij vier auto's schade opliepen. Bij het voorval raakte niemand gewond.

De brand werd even voor drie uur ontdekt en bij de brandweer gemeld. De brandweer was snel terplaatse met een bluswagen maar stelde vast dat er in totaal drie auto's in brand stonden. Vanwege de vuurzee werd assistentie gevraagd van een tweede blusvoertuig. Na een half uur was het vuur onder controle en kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Nablus- en opruimwerkzaamheden hebben nog enige tijd in beslag genomen. In totaal drie auto's brandden volledig uit, een vierde auto had zware brandschade opgelopen. Ook het bovengelegen parkeerdek van de parkeergarage is door de brand beschadigd. Uit voorzorg is een deel van het parkeerdek afgesloten.

Brandstichting
Op basis van een eerste onderzoek sluit de politie niet uit dat er sprake was van brandstichting. Onderzoek van de technische recherche zal uit moeten uitwijzen of dat vermoeden kan worden bevestigd. Ook roept de politie eventuele getuigen op die kort voor het uitbreken van de brand iets hebben gezien of gehoord dat in verband met het voorval kan worden gebracht. Informatie is welkom bij de politie in Nijkerk via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(09-008997)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageninger aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 21-1-2009 10:49:37

WAGENINGEN - De politie in Wageningen heeft in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 januari in de wijk Nude een 21-jarige man in zijn woning aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht even na één uur `s nachts zijn 26-jarige vriendin te hebben geslagen. Ook zou hij haar hardhandig aan de haren hebben getrokken. Buurtbewoners, die de vrouw om hulp hoorden roepen, waarschuwden de politie. Intussen zou de Wageninger zelf bij de brandweer gemeld hebben dat zijn huis in brand stond. Bij de komst van agenten bleek daar geen sprake van. De man verkeerde kennelijk onder invloed van drank en/of drugs en werd meegenomen. De vrouw bleek een verwonding aan het hoofd te hebben. De Wageninger is voor verder onderzoek ingesloten maar kreeg al wel een huisverbod opgelegd.

Vanaf 01 januari 2009 is er wetgeving die het mogelijk maakt om een (potentiële) pleger van huiselijk geweld een huisverbod op te leggen. Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod, dat door de burgemeester wordt opgelegd, houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. Toezicht op en handhaving van het huisverbod vindt plaats door de politie. In de regio Gelderland-Midden is vanaf 1 januari 2009 inmiddels zeven keer eerder een huisverbod opgelegd aan plegers van huiselijk geweld.
(09-008984)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietser aangereden en gewond

Publicatiedatum: 21-1-2009 10:48:54

VOORTHUIZEN - Bij een aanrijding tussen een fietser en een bromfietser in Voorthuizen is dinsdagmiddag 20 januari een achttienjarige jongen uit die plaats gewond geraakt. Het slachtoffer kwam rond kwart voor vier in botsing met een zestienjarige bromfietser en plaatsgenoot toen hij een groep fietsers in wilde halen. De fietser had kennelijk niet gemerkt dat hij op dat moment zelf al ingehaald werd door de bromfietser. Het achttienjarige slachtoffer kampte met beenklachten en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleken de verwondingen beperkt tot enkele kneuzingen, waarna hij het ziekenhuis kon verlaten.
(09-008801)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Barneveldse (15) gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 21-1-2009 10:48:22

BARNEVELD - Een vijftienjarig meisje uit Barneveld is dinsdagochtend 20 januari op de Stationsweg in haar woonplaats gewond geraakt bij een aanrijding. Het slachtoffer reed rond half acht op haar fiets en wilde vanaf de Wesselseweg de rijbaan oversteken. Daarbij werd ze aangereden door een auto, bestuurd door een 31-jarige vrouw eveneens uit Barneveld. Als gevolg van de aanrijding liep het meisje klachten op aan haar heupen en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle. De politie verdenkt de automobiliste ervan door rood licht te zijn gereden.
(09-008506)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---