Rechtbank 's-Hertogenbosch


Celstraffen voor diefstal met geweld

âs-Hertogenbosch, 21 januari 2009 â De rechtbank âs-Hertogenbosch heeft zojuist drie mannen in de leeftijd van 18 tot 27 jaar veroordeeld voor diefstal met geweld waarbij een 54-jarige man uit Helmond om het leven kwam. Een vierde verdachte werd hiervan vrijgesproken, maar de rechtbank veroordeelde hem wel voor opzetheling omdat hij kort na de overval geld kreeg waarvan hij moet hebben geweten dat het de buit van de overval was.

Volgens de rechtbank is niet komen vast te staan wat de dood van het slachtoffer heeft veroorzaakt. Onder meer de patholoog-anatoom gaf aan dat er verschillende mogelijkheden zijn. Het is ook niet bewezen dat het achterlaten van het slachtoffer tot de dood heeft geleid: het slachtoffer is volgens een onafhankelijke getuige na de overval weer opgestaan. De politie die enige tijd later ter plaatse kwam, heeft het slachtoffer niet aangetroffen. Wat er na de overval wel is gebeurd met het slachtoffer is uit het onderzoek niet duidelijk geworden.

De rechtbank legde de drie verdachten celstraffen op van 24 maanden waarvan 8 maanden voorwaardelijk, 15 maanden waarvan 3 maanden voorwaardelijk en plaatsing in een jeugdinrichting voor de duur van 2 jaren. De vierde man kreeg voor de opzetheling 9 maanden celstraf.

LJ Nummers

BH0283
BH0311
BH0328
BH0300

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 21 januari 2009 Naar boven