Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht, 21-01-2009

Ongeluk door alcoholgebruik

WIJK BIJ DUURSTEDE Dinsdagavond omstreeks 18.20 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Geerweg. Een dronken automobilist reed de rotonde linksom, en raakte een lijnbus. De bestuurder van de bus stapte uit, en rook een alcohollucht bij de beschonken bestuurder, die ook nog eens onvast ter been was. Hierop werd de politie gebeld, die de 50-jarige Houtenaar aanhield na een blaastest op straat. Op het bureau blies hij 745 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een algeheel rijverbod van 9 uur kreeg. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. De schade aan beide voertuigen viel mee.

Verkeerscontrole

LEERSUM/DOORN/WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft dinsdagmiddag verschillende verkeerscontroles gehouden tussen 07.00 en 14.00 uur. Het betrof de Maarsbergseweg (Leersum), de Langbroekerweg (Doorn), de Remus en de Zandweg (beiden Wijk bij Duurstede). In totaal werden 47 boetes uitgeschreven, voor onder andere het niet dragen van de autogordel (7x), niet hebben van een spiegel op een bromfiets (7x), overschrijding van de maximale snelheid (6x), niet-handsfree bellen (5x), niet of niet goed dragen van een helm (3x) en het niet voeren van fietsverlichting (3x). Opvallend was dat maarliefst 13 van de 40 gecontroleerde bromfietsen niet in orde waren.

Aanrijding tussen auto en fiets

VEENENDAAL Dinsdagmiddag omstreeks 13.30 uur heeft op de kruising van de Kernreactorstraat en de Generatorstraat een ongeval plaatsgevonden tussen een fiets en een auto. Een 42-jarige automobilist uit Zwolle verleende geen voorrang aan een 50-jarige fietser uit Veenendaal. Dit resulteerde in een aanrijding, waarbij de fietser een hoofdwond opliep. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis in Ede gebracht. Over zijn gesteldheid is op dit moment niets bekend.