PvdA Rotterdam


Nieuws

Scoren met Energie

Wo 21 Jan 2009 - Redactie
Scoren met Energie

De PvdA pleitte er al voor in haar Sportnotitie, maar nu is het dan werkelijkheid geworden. Op initiatief van de PvdA is een nieuw en ambitieus project van start gegaan waarmee Rotterdamse sportverenigingen energie gaan besparen.

Professionele advies- en uitvoeringsorganisaties én een aantrekkelijke financieringsconstructie zorgen ervoor dat de besparingen met gemak en zonder grote financiële obstakels gerealiseerd kunnen worden.

De organisatie Sportsupport coördineert het initiatief waarbij sportverenigingen vrijblijvend een advies op maat kunnen krijgen over hoe zij energie kunnen gaan besparen. Daarnaast kunnen zij de energiebesparende maatregelen via een aantal financiële constructies voordelig aanschaffen. Zo zijn er bijvoorbeeld renteloze leningen beschikbaar die kunnen worden afgelost met het geld dat wordt bespaard op de energierekening. Dit soort constructies verdienen zichzelf binnen 10 jaar terug. Daarna kan de vereniging winst gaan maken.

Matthijs van Muijen, PvdA gemeenteraadslid, is heel verheugd. Dit initiatief slaat twee vliegen in één klap. Het is goed voor het milieu en voor de portemonnee. Ik ben er trots op dat dit idee uit de PvdA sportnotitie zo snel en goed is opgepakt.