Gemeente Bernheze


Energielabel A voor gemeentehuis Bernheze

Wethouder Van de Ven hangt energielabel op
Wethouder Van de Ven heeft als portefeuillehouder Milieu het energielabel van de gemeente Bernheze op woensdag 14 januari 2009 aan de muur gehangen in de publiekshal van het gemeentehuis.

Per 1 januari 2009 zijn alle gemeenten verplicht hun energielabel op een zichtbare plek in het gemeentehuis te hangen. Het gemeentehuis van Bernheze is erg energiezuinig. Het gebouw heeft een energielabel A gekregen - de maximale score. Het A-label geeft aan dat het kantoorgebouw voldoet aan de moderne eisen van energiezuinig bouwen. Natuurlijk is het gebouw relatief nieuw. Dat wil zeggen dat bij de bouw en verbouw al goed aandacht is besteed aan het realiseren van een energiezuinig gebouw.
Hiervoor zijn de volgende acties ondernomen:

- de gevels zijn zeer goed geïsoleerd;

- overal in het gebouw is HR++ glas toegepast;
- in een groot gedeelte van de gevels is automatische zonwering aangebracht;

- in een groot gedeelte van het gebouw is aanwezigheidsdetectie aangebracht, waardoor de verlichting alleen brandt als er mensen aanwezig zijn.

Het gemeentebestuur wil graag een voorbeeld zijn voor de bestaande en nieuwe kantoren in Bernheze en omstreken. De gemeente Bernheze werkt continu aan duurzaamheid en daar past een energiezuinig gebouw helemaal in.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35
kijk eens bij:
WOZ-loket