Gemeente Bernheze

Nominaties sportkampioenen (senioren) bekend

Jan en Wilbrord van den Broek in actie
Ook dit jaar hebben onze Bernhezer sporters weer bijzondere kampioenschappen behaald. Op 30 januari 2009 om 20.00 uur worden de sportkampioenen van 2008 gehuldigd in Zaal Kerkzicht in Loosbroek. Ook wordt dan bekend wie de sportman, sportvrouw, sportploeg en sportvrijwilliger van het jaar wordt.
De volgende sporters zijn daarvoor genomineerd.

Sportman van het jaar
Raymon van der Biezen uit Heesch
Raymon is meervoudig Nederlands kampioen fietscross en won vele andere nationale en internationale prijzen. Op het WK 2008 in Taiyuan was hij de snelste Nederlander in de eliteklasse en hij bereikte de halve finale. Hiermee plaatste hij zich voor de Olympische Spelen van 2008 in Peking. In de kwartfinale werd hij tweede en plaatste zich hiermee, net als zijn landgenoten Rob van den Wildenberg en Lieke Klaus, voor de halve finale. In die halve finale wist hij zich niet te kwalificeren voor de finale.

Frans van Berkel uit Heesch
Frans is Nederlands kampioen vissen in zoet water. Het is voor de tweede keer dat hij deze titel behaalde. Ook zijn zonen Daan en Pim zijn respectievelijk Nederlands kampioen en Brabants kampioen vissen geworden.

Sportvrouw van het jaar
Mariëlle de Mol uit Heesch
Mariëlle is Nederlands kampioen damesklasse motorcross. Ze is de eerste Nederlandse kampioene in de damesklasse. Verder werd ze, ondanks veel pech, algemeen tiende in het WK voor dames tussen louter professionals.

Moniek van Heumen
Moniek is winnaar van de Eurocup en derde op het Europees kampioenschap garde- en showdans voor solo's. Moniek maakt haar eigen dans, die van het danspaar Evy en Sacha, van de gardegroep Touch en van de moderne groepen Twister en Inspiration.

Anouk Kesseleer
Met grote overmacht werd zij kampioen MTB district Zuid-Nederland. Ze werd derde in de eindstand Benelux Cup Noorbeek mountainbike.

Sportploeg van het jaar
Heren 1 van HVCH
Na slechts twee jaar in de tweede klasse is HVCH weer een stapje hoger uitgekomen. Zij promoveerden naar de eerste klasse en dat is een historisch hoogtepunt.

Dames 1 van Voetbalvereniging Prinses Irene
Kampioen in de eerste klasse D. In Geldrop heeft het eerste vrouwenteam van Prinses Irene het kampioenschap in de landelijke eerste klasse behaald. De vrouwen wonnen van oud landskampioen Braakhuizen met 0-6.

Heren 1 van Voetbalvereniging Prinses Irene
Kampioen vierde klasse H. Tegen het Schaijkse Daw behaalde de ploeg van Ton Berens een historische overwinning. Het team dwong voor het eerst in de geschiedenis promotie af naar de derde klasse.