Politie Zuid-Holland-Zuid

Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 21-01-2009 o Persberichten district I

DIEF AUTOSLEUTELS AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft dinsdag 20 januari op het politiebureau in Tilburg een 15-jarige jongen uit Loon op Zand aangehouden. Zijn moeder had hem naar het politiebureau gebracht nadat het erop leek dat hij betrokken was bij de diefstal van een autosleutel een paar dagen eerder bij een kennis van de verdachte die woont aan de Marowijne in Dordrecht. De auto van de kennis is in de nacht van 19 op 20 januari gestolen. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt nog gehoord. De politie heeft de zaak in onderzoek.

AANRIJDING OP DAMPLEIN
DORDRECHT Bij een aanrijding dinsdagmiddag 20 januari op het Damplein is een 16-jarige jongen uit Dordrecht gewond geraakt. Hij is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en heeft een dubbele beenbreuk. De bromfietser kwam vanuit de richting van het Damplein en wilde de Dubbelsteynlaan Oost oprijden. Daarbij zag hij een taxibus die kwam aanrijden over het hoofd en was een botsing niet meer te voorkomen. In de taxibus zaten naast de chauffeur zeven passagiers. Geen van hen is gewond geraakt.

AANRIJDING OP SPUIBOULEVARD
DORDRECHT Bij een aanrijding dinsdagavond 20 januari op de Spuiboulevard is een 18-jarige bromfietser uit Dordrecht lichtgewond geraakt. Hij is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en moet waarschijnlijk enkele tanden missen. De bromfietser had geld gepind, kwam vanaf het trottoir en wilde de Spuiboulevard oprijden in de richting van de Johan de Witstraat. Van de andere kant kwam op dat moment een 33-jarige vrouw uit Dordrecht in haar auto aanrijden. Zij wilde linksaf slaan om de parkeergarage in te rijden en heeft daarbij de bromfietser niet zien aankomen die mogelijk zonder licht heeft gereden.

BEDREIGING MET DE DOOD
DORDRECHT De politie heeft woensdagnacht 21 januari een 58-jarige man uit Dordrecht aangehouden aan de Achterlindstsestraat. Hij wordt ervan verdacht een 27-jarige man uit Dordrecht met de dood te hebben bedreigd. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij nog wordt gehoord.