Politie Zuid-Holland-Zuid

Hoeksche Waard

Dordrecht, 21-01-2009 o Persberichten district III

TASJESROOF: GETUIGEN GEZOCHT
OUD-BEIJERLAND Een 81-jarige vrouw uit Oud-Beijerland is dinsdagmiddag 20 januari omstreeks 13.00 uur op de Spuidijk beroofd van haar handtas. Terwijl de vrouw liep over de Spuidijk, bleef een jongen ondanks haar wat lagere tempo langere tijd achter haar lopen. Opeens haalde de jongen haar in, rukte de leren zwarte damestas af en rende daarna weg een zijstraat in. De politie is op zoek naar getuigen. Zo kwam kort voor het incident een vrouw met een kinderwagen lopen uit een zijstraat. De verdachte heeft gewacht tot de vrouw uit het zicht was. De politie is op zoek naar deze en andere getuigen. Zij kunnen bellen met de Politie Zuid-Holland-Zuid op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). De verdachte jongen is ongeveer 1,70 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij heeft vermoedelijk een blanke huidskleur. Hij droeg een kort zwart jack van stof met een grijze bontrand en een capuchon. Verder droeg hij een grijze trainingsbroek en gymschoenen.

POGING AANRANDING
OUD-BEIJERLAND Een 19-jarige vrouw uit Oud-Beijerland heeft zich dinsdagavond 20 januari weten los te rukken toen een man haar vastpakte. Zij fiets over de Langeweg in de richting van de Croonenburgh. Ter hoogte van de verkeerslichten kwam ze de man tegen, die haar tegemoet kwam rennen in de richting van de sportvelden. De vrouw wilde uitwijken, maar de man ging tegenover haar lopen. Toen ze langs fietste, pakte hij haar vast. Zij heeft zich los gemaakt en is snel doorgefietst.
De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien. Zij kunnen bellen met de Politie Zuid-Holland-Zuid op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). De verdachte man is naar schatting eind veertig, heeft een normaal postuur en is ongeveer 1,75 meter lang. Hij draagt een ringbaardje. De man droeg een zwarte jogging broek, een zwart/rode sweater, vermoedelijk met een capuchon en een zwarte muts.