Gemeente Lopik

Realistische oefeningen brandweer

Van 20 januari 2009 t/m 24 maart 2009 zullen er op het voormalig MOB-complex Jaarsveld aan de M.A. Reinaldaweg te Lopik een aantal realistische brandoefeningen worden gehouden. Er zal gebruik worden gemaakt van echt vuur dat kan worden waargenomen door omwonenden. Dit vuur is echter geheel beheersbaar en geeft geen gevaar voor de omgeving.

Aan de oefeningen wordt deelgenomen door de brandweerkorpsen van Brandweer De Waarden (Benschop, Harmelen, Kamerik, Linschoten, Lopik, Montfoort, Oudewater, Woerden, Zegveld). De brandweervrijwilligers zullen worden voorbereid op mogelijke inzetten bij vloeistofbranden binnen het verzorgingsgebied van Brandweer De Waarden.

De oefeningen vinden plaats tussen 19:30 uur en 22:00 uur. Er zullen 12 personen tegelijkertijd oefenen met behulp van 2 tankautospuiten. Er zal gebruik worden gemaakt van echt vuur dat kan worden waargenomen door omwonenden. Dit vuur is echter geheel beheersbaar en geeft geen gevaar voor de omgeving.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de heer A. van Vliet van Brandweer De Waarden op tel. 0348-466810 of 06-20113987 (www.brandweerdewaarden.nl).