Provincie Utrecht

Landgoed Hydepark in oude stijl hersteld

21-1-2009 -

De moestuinen en het aangrenzende rosarium van het landgoed Hydepark zijn weer in oude stijl hersteld Hydepark is onderdeel van de Stichtse Lustwarande, het gebied dat loopt van De Bilt tot aan Rhenen. Vele buitenplaatsen en landgoederen in dit gebied zijn hersteld en gerestaureerd met financiële bijdrage van de provincie Utrecht. Gedeputeerde de heer drs. R.W. (Bart) Krol opent woensdag 21 januari officieel de moestuin en het rosarium van landgoed Hydepark.

Tegenwoordig is het terrein van Hydepark gesplitst en bevindt zich op de plek van het oorspronkelijke woonhuis een conferentieoord en is de andere helft in gebruik door de Stichting Bartimeus (zorginstelling voor slechtzienden en blinden). Zelfs voor Stichtse Lustwarande begrippen zijn de tuinen en het huis ongekend groot. De moestuin bestond uit een ommuurde tuin met bloembedden en diverse kassen. Hiervan zijn een palmen- en vijgenkas, zij het vervallen, nog aanwezig. De bewoners van Bartimeus werken regelmatig in de tuinen, zo worden de contacten tussen cliënten van Bartimeus en de buitenwereld vergroot.
Omdat Hydepark onderdeel is van de Stichtse Lustwarande heeft de provincie in het landgoed geïnvesteerd.

Met het programma de Stichtse Lustwarande wil de provincie de cultuurhistoriewaarde, het landschap, de natuur en de recreatieve waarde beschermen en waar mogelijk herstellen of versterken. De bescherming van deze waarden zijn verwoord in de visie van de Stichtse Lustwarande. Totale projectkosten zijn
EUR 725.000,- waarvan EUR 325.000,- in het kader van het project Agenda 2010 Stichtse Lustwarande.
Voor meer informatie zie www.stichtse-lustwarande.nl.

Meer informatie: Veronica Gieben, telefoon 030 - 258 3207