Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rabobank wint Mobile Integration Award

Bussum, 20 januari 2009 --- Tijdens de CM Dag 2009 werd de eerste Mobile Integration Award (MIA) in ontvangst genomen door de Rabobank. De bank ontving de prijs voor het project SMS Betalen, waarbij mensen door het versturen van een sms-bericht vanaf hun mobiele telefoon een betaling kunnen verrichten.

De Mobile Integration Award (MIA) is in het leven geroepen door mobiele technologieprovider CM. De genomineerden bestonden uit een selectie van klanten van CM die het afgelopen jaar hebben aangetoond dat mobiele integratie binnen bedrijfsprocessen of marketing voor hen de sleutel tot succes is gebleken. Behalve de Rabobank waren dit jaar Wehkamp, Atlas Copco, de politie Rotterdam-Rijnmond, Samskip en SBS Broadcasting genomineerd voor de prijs. Bij de beoordeling van de kandidaten is onder meer gelet op innovatie, de technische inzetbaarheid, de potentiële gebruikersgroep en de resultaten. Bovendien kon de consument meestemmen via SMS.

De keuze van de jury, bestaande uit Paul Brackel (voorzitter OMI2), Yuri van Geest (mede-oprichter Mobile Monday en zelfstandig adviseur op het gebied van digitale media), Ramses Jedeloo (Uitgever TeleCom Update) en Maarten de Haan (Manager Wholesale Messaging KPN) viel op de Rabobank vanwege het innovatieve karakter van SMS Betalen en de verwachting dat deze manier van betalen grote impact zal hebben in de toekomst.

De award, een trofee en een magnumfles champagne, werd op dinsdag 20 januari uitgereikt tijdens de CM Dag, een evenement georganiseerd door CM (voorheen bekend als ClubMessage). Tijdens die dag sprak een aantal deskundigen over het zakelijk gebruik van sms. Behalve sprekers als Ben Houdijk (3FM, het Glazen Huis), Jan Peter Verheuvel (t for Telecom), Peter Nouwens (Holland Casino), David Barens (Ogilvy) en Cleo de Rooy (SBS Broadcasting), sprak ook Alexander Singewald over de juridische aspecten van klantcontacten via e-mail en sms.

De CM Dag, die dit jaar plaatsvond in Spant te Bussum, is door ruim driehonderd mensen bezocht.

************************************** Einde persbericht *****************************************



Ingezonden persbericht