Politie Groningen

Monique Pennings nieuwe districtschef Groningen/Haren

Districtschef Groningen/Haren Monique Pennings
Groningen, 21-01-2009 o Op voordracht van de korpsbeheerder wordt Monique Pennings de nieuwe districtschef van Groningen/Haren. Ze volgt Ronald Zwarter op, die het korps in oktober verliet. Pennings was al tijdelijk waarnemend districtschef in Groningen/Haren. Ze werkt sinds 2006 binnen Regiopolitie Groningen.

Korpschef Dros en burgemeester Wallage reageren verheugd op haar benoeming. Dros: Monique Pennings is een vrouw met een sterke persoonlijkheid. Na het vertrek van Ronald Zwarter heeft zij de functie uitstekend waargenomen. We zijn er trots op dat zij leiding gaat geven aan het district Groningen/Haren. Burgemeester Wallage: Monique Pennings heeft sterke leidinggevende eigenschappen en is de juiste persoon voor dit district. Als tijdelijk districtchef heb ik uitstekend met haar samengewerkt. Ik verheug mij dan ook op het vervolg.

Monique Pennings was daarvoor enkele jaren chef van district Noord/West. Daarvoor werkte ze bij Regiopolitie Drenthe als plaatsvervangend districtschef in Zuidwest Drenthe en als unitchef in Assen. Met de benoeming van Pennings heeft Regiopolitie Groningen twee vrouwelijke districtschefs. Janis Tamsma is chef van het district Midden/Oost.

Districtschef Noord/West

Cor de Lange, chef van de basiseenheid Delfzijl, is tijdelijk waarnemend districtschef van Noord/West. Een procedure voor de definitieve invulling van de functie districtschef Noord/West zal zo snel mogelijk starten.