Politie Noord-Holland-Noord

Dronken automobilist ramt afzetting

Heerhugowaard, 21-01-2009 o Op woensdagmiddag 21 januari 2009, rond 12.30 uur, vond er op de Westtangent een eenzijdig ongeval plaats. Een dronken 37-jarige automobilist uit Heerhugowaard reed met zijn voertuig tegen een wagen met een grote pijl erop die stond bij een wegafzetting. De automobilist heeft eerst geblazen maar werd daarna ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

De aanrijding vond plaats bij een afrit op de Westtangent. Wegwerkers waren daar in de berm bezig met het leggen van kabels. De rechterrijstrook was afgezet met pionnen en strips op de weg. Tevens waren er borden geplaatst en was er een snelheidsbeperking. Op het eind van de afzetting stond een wagen met een grote pijl erop om het verkeer naar links te dwingen. De automobilist, die kwam uit de richting van Alkmaar, verklaarde deze maatregelen niet te hebben gemerkt.

Hij reed met de voorkant van zijn auto met een flinke snelheid tegen de pijlwagen aan. Zijn auto raakte daarbij total loss. Hij stapte uit en liep weg maar een wegwerker, die inmiddels contact met de politie had, bleef hem volgen. Op de Granaat kon de man door agenten worden aangehouden. Hij ging mee naar het bureau en blies daar bijna vijf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l namelijk 1050 ug/l.

Inmiddels hadden de agenten ook een ambulance gevraagd naar het bureau te komen in verband met de kans op letsel bij de man. Hij werd ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

De verdachte krijgt een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed van drank en het verlaten van de plaats van het ongeval.