Gemeente Breda

Handhavingsprogramma Breda 2009 vastgesteld

Burgemeester en wethouders hebben het Handhavingsprogramma Breda 2009 vastgesteld. Hierin wordt het beleid van de gemeente vertaald in feitelijke handhavingsacties.

Het college stelt dit programma jaarlijks vast om twee redenen. Allereerst heeft de gemeente op vele gebieden een wettelijke taak. Ten tweede maakt de gemeente hiermee inzichtelijk voor haar burgers en bedrijven op welke terreinen wordt gehandhaafd.

Het programma bestaat uit de (integrale) handhavingsactiviteiten van de gemeentelijke afdelingen Milieu & Openbare ruimte, Bouw- en Woningtoezicht, de brandweer, Stadstoezicht en het Kabinet van de burgemeester. Het Handhavingsprogramma Breda 2009 is een voortzetting van het programma voor 2008.

Net als in 2008 houdt gemeente, soms aangevuld met externe handhavingspartners zoals politie en belastingdienst, in 2009 weer een aantal integrale controles op de naleving van de regels.

In 2009 gaan integrale acties plaatsvinden op het gebied van onrechtmatige bewoning, evenementen, horeca, Via Breda, vrijplaatsen en bedrijventerrein Achter Emer. Daarnaast worden uiteraard door de individuele gemeentelijke afdelingen ook acties gehouden ter uitvoering van specifieke wettelijke taken. Meer dan voorheen gaat in 2009 de aandacht uit naar voorlichting en educatie en naar een efficiëntere inzet van toezichthouders, mede om de administratieve toezichtslasten voor bedrijven te beperken.

Breda, 21 januari 2009