Gemeente Lelystad

Plan voor invulling middengebied Werkeiland

Alle betrokken partijen zijn gekomen tot een voorstel voor de bebouwing van het middengebied van het Werkeiland.

Partijen gaan koersen op een tweesporenbeleid:


* partijen gaan zich inspannen om fondsen te werven om het financieel mogelijk te maken het middenterrein van het werkeiland onbebouwd te laten

* parallel aan het fondsenwervingtraject wordt een start gemaakt met de planologische en juridische voorbereiding van een model voor bebouwing van het middengebied.

Nieuwe variant

In het weekend van 10-11 januari is door de wijkraad een nieuwe variant naar voren gebracht die door partijen als basis is aanvaard voor een definitief uit te werken compromis. Dit model voorziet in de bouw van 12 appartementen in het middengebied, 4 op de begane grond en 8 onder de kapconstructie. Het parkeren voor de woningen is op eigen erf gerealiseerd, onder de kap. Deze woningen zijn meer naar de rand van het middengebied geplaatst, waardoor er een grotere open ruimte beschikbaar blijft.

Voorstel

De ontwikkelaar heeft dit plan bekeken op basis van o.a. verkoopbaarheid, bouwtechnische eisen en gerekend aan deze variant. Maandag 19 januari heeft de ontwikkelaar een voorstel gedaan, gebaseerd op het plan van de wijkraad. In dit voorstel worden 16 appartementen op het middenterrein gerealiseerd (8 begane grond, 8 onder de kap) en wordt het parkeren vóór de woningen gerealiseerd. De afstand tot de woningen aan de overzijde van het groene middenterrein wordt dan 17 meter. Met de realisatie van deze 16 appartementen en een extra laag op de zuidpunt is dit plan financieel haalbaar voor de ontwikkelaar.

Dit plan wordt door de wijkraad en de gemeente tijdens een informatieavond aan bewoners voorgelegd. Op basis van deze avond zal de wijkraad een advies geven.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voor het Werkeiland is zodanig aangepast dat de hierboven genoemde wijze van bebouwing past binnen dit plan. Het aangepaste bestemmingsplan is geagendeerd voor de collegevergadering van 27 januari. Direct daarna zal het bestemmingsplan aan de raad worden toegezonden ter behandeling in de raadsvergadering van 5 februari.

---