Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg , 21-01-2009

Inbreker laat huissleutel met adres achter

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 23.00 uur een 30-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van een inbraak in chalet bij een kinderboerderij aan de Bisschop Bekkerslaan. De politie kwam de man al snel op het spoor omdat hij kennelijk de huisdeursleutel, waarop het adres vermeld stond, tijdens de inbraak was verloren. Hij is in verzekering gesteld

De politie kreeg omstreeks 21.50 uur een melding dat er bij een kinderboerderij aan de Bisschop Bekkerslaan een inbreker was betrapt. De dief was op de vlucht geslagen. Twee vrijwilligers zagen dat er een ruit was ingeslagen van de deur van het chalet. Ze zagen de dader wegrennen. De inbreker klom het dak van het kippenhok op en sprong er aan de zijde Pastorierstraat weer af. De twee vrijwilligers liepen snel om en zagen nog net de dief hard wegfietsen. Ze achtervolgden hem, maar raakten hem in de Vergilliusstraat kwijt. In het chalet bleek de cola automaat vernield te zijn. Ook was een stereo en een klok gestolen. Deze goederen werden bij het kippenhok weer terug gevonden. In het chalet bleek tussen het glas van de ruit een huissleutel te liggen. Er zat een label aan met het adres. De politie zocht uit dat op dit adres een 30-jarige Tilburger woont, die voldoet aan het signalement. Hij is daarop aangehouden. Hij pleegde daarbij verzet. Hij is een veelpleger en is in verzekering gesteld

Twee Fietsendieven aangehouden

BERKEL-ENSCHOT: De politie van het team Tilburg Noord-Oisterwijk heeft gisteren twee knapen, een 15-jarige jongen uit Berkel-Enschot en een 15-jarige jongen uit Biezenmortel aangehouden in verband met fietsendiefstallen. De politie heeft met de arrestatie ten minste vijf fietsendiefstallen opgelost.

Het gaat om zaken die in de eerste drie weken van januari gepleegd zijn. De jongens hebben drie fietsen gestolen in Berkel-Enschot (Eikenbosch), één fiets in Oisterwijk (Dorpsstraat) en één fiets in Tilburg (Emaspassage). De politie kwam de twee verdachten dankzij getuigen op het spoor. Bij één van de diefstallen in Berkel-Enschot waren getuigen die de jongens op de gestolen fiets weg zagen rijden. Via de signalementen kwam de politie bij deze twee jongens uit. Bij zoekingen op de huisadressen werden vier gestolen fietsen terug gevonden. De jongens maakten gebruik van een soort valse
moedersleutel.

Winkeldiefstal en huisvredebreuk

TILBURG: In de grote supermarkt aan de Jan Heijnstraat zijn
dinsdagavond een winkeldief en een man die het winkelverbod overtrad, gearresteerd. Een medewerker zag een 27-jarige Tilburger de winkel binnenkomen. Hij herkende deze man omdat die vanwege een
winkeldiefstal op woensdag 15 oktober 2008 een winkelverbod had gekregen. Hij werd daarom aangehouden en overgedragen aan de politie. De man wordt verdacht van huisvredebreuk. Hij krijgt daarvoor een proces-verbaal. Een 32-jarige Tilburger werd in dezelfde supermarkt betrapt op het stelen van een fles Martini en 1 fles Aperol. Hij rekende deze drank niet af bij de kassa. Ook deze man krijgt een proces-verbaal.

Bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg zijn gistermiddag twee winkeldieven, die los van elkaar opereerden, betrapt. Een 12-jarige Tilburgs meisje had drie pakjes kauwgom in haar broeksband gestopt. Haar moeder heeft haar opgehaald. Het meisje wordt vermoedelijk doorverwezen naar Halt. Een 22-jarige Tilburger werd betrapt op het stelen van een pot geld.

Veel hulp voor man die van trap valt

UDENHOUT: Een 46-jarige man uit Berkel-Enschot is gisteravond
omstreeks 19.20 uur van een trap gevallen in een café aan de
Molenhoefstraat. Vanwege de mogelijke ernst van de verwondingen kwamen twee ambulances en de traumaheli en de politie ter plaatse. De heli landde in het weiland naast het café. De 'heli' arts ging mee met de ambulance naar het ziekenhuis. Agenten hebben het slachtoffer in het ziekenhuis later op de avond nog bezocht. Hij had diverse verwondingen aan zijn gezicht maar zou verder niets gebroken hebben. Hij bracht de nacht door in het ziekenhuis.

Bestuurder brommobiel rijdt tegen geparkeerde vrachtauto

TILBURG: Een 37-jarige bestuurster van een brommobiel uit Loon op Zand is dinsdagavond omstreeks 21.00 uur op de Grootvenstraat met haar voertuig tegen een geparkeerde vrachtauto gereden. De bestuurster raakte niet gewond. Ze vertelde dat ze vanwege longaandoening haar puffertje wilde pakken, ze tegen een stilstaande vrachtauto was gereden. Haar hondje was na het ongeval uit haar voertuig gesprongen. Het beestje is later weer gisteravond in de omgeving door de eigenaren terug gevonden. De brommobiel is zwaar beschadigd. De vrachtauto lijkt geen schade te hebben.

Motorfietser rijdt tegen boom

RIEL: Een 19-jarige man uit Chaam is gisteravond gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De man reed op zijn motor vanuit de richting van Riel en gaande in de richting van Gilze. Door nog onbekende oorzaak is hij tegen een rechts naast de weg staande boom gereden. Het slachtoffer werd na het ongeval 30 meter verder op de grond aangetroffen. Hij is met een ambulance overgebracht naar het Twee Stedenziekenhuis in Tilburg. Hij heeft vermoedelijk meerdere botbreuken.

Zakkenrolster actief in Tilburg

TILBURG: Vanmiddag is in een winkel aan het Bart van Peltplein een 55-jarige Tilburgse het slachtoffer geworden van een zakkenrolster. Het slachtoffer verklaart dat ze voelde dat er iemand haar portemonnee uit haar jaszak haalde. Ze zag dat de dader een licht getinte vrouw was met een normaal postuur, zwart haar, in de leeftijd van 20 tot 30 jaar. Deze vrouw was in het gezelschap van een lichtgetinte vrouw, begin 20 jaar oud. Het slachtoffer maakte melding van de diefstal bij het personeel. De dader zag echter kans het pand snel te verlaten. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Auteur:
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 21-01-2009 15:13 | © Regio Midden en West Brabant |