Politie Zaanstreek-waterland

Verdachten aangehouden met vals geld

Purmerend, 21-01-2009 o De politie is sinds zaterdag 17 januari 2009 bezig met een onderzoek naar aanleiding van het aanbieden van vals geld in een winkel aan de Burg.D. Kooimanweg.

Dit onderzoek heeft inmiddels geleid tot de aanhouding van 4 verdachten waarvan er 2 uit Purmerend komen en 2 uit Amsterdam. De rechercheurs troffen in de woningen van de verdachten onder andere een grote hoeveelheid contant geld, goud/gouden sieraden en verdovende middelen aan.

Het onderzoek startte na een melding bij de politie dat in de winkel een klein bedrag met een vals biljet van 50,- Euro werd betaald. Dezelfde klant, een 22-jarige Amsterdammer, had dit twee keer gedaan. De tweede keer werd het 50,- Euro biljet op echtheid gecontroleerd en bleek deze vals te zijn. De politie hield de 22-jarige verdachte aan. Bij zijn fouillering werden nog meer valse bankbiljetten aangetroffen.

Bij doorzoekingen in 2 woningen in Purmerend en Amsterdam werden de verdovende middelen, het goud en andere mogelijk van diefstal afkomstige zaken en de grote hoeveelheid contant geld aangetroffen. De bewoners, twee Purmerendse vrouwen van 49 en 21 jaar en een 57-jarige Amsterdammer werden vlak daarna aangehouden en ingesloten. Na verder onderzoek zijn inmiddels 17 transacties bekend geworden die betaald werden met valse biljetten van 50,-Euro. De recherche onderzoekt de betrokkenheid van de verdachten bij deze transacties en naar de herkomst van alle aangetroffen goederen. De 49-jarige vrouw, de 57-jarige man en de 22-jarige man zijn dinsdag voorgeleid voor de rechtercommissaris. Zij zijn alle drie in bewaring gegaan.