PvdA Rotterdam


Jong politiek talent bij de start van het Jongerenjaar

Wo 21 Jan 2009 - Ina Chabot
Jong politiek talent bij de start van het Jongerenjaar

Afsluiting cursus Jong politiek talent bij de start van het Jongerenjaar

Prangende vragen kwamen die avond aan bod zoals: Is politiek interessant voor jongeren? Wat moet er gebeuren om die beruchte kloof te dichten? Gaan jullie door in de politiek?
Maandag 19 januari vond bij de start van het jongerenjaar ín het epicentrum van het Jongerenjaar, Your Place aan de Kruiskade, de afsluiting plaats van het project Jong Politiek talent. Een afsluiting van een cursus, georganiseerd door Stichting Lokaal, die sinds oktober van het vorig jaar tot nu liep en waarbij jongeren kennis maakten met de politiek. Bij de afsluiting waren deelraadslid Ina Chabot en de raadsleden Marco Heijmen en Tunahan Kuzu aanwezig.

Een afsluiting aan het begin? Dat klinkt raar, maar het zou kunnen leiden tot een golf van actieve jongeren die zich met de politiek willen gaan bemoeien. Ik gebruikte het woord ZOU niet voor niets. Als coach van een clubje heb ik in de loop van het traject hen op verschillende plekken en gelegenheden een kijkje in de politieke keuken gegeven. Dat beviel goed en de discussies die er op volgden in de cursus waren prima georganiseerd. Aan belangstelling ontbrak het echt niet.

Afsluiting Jong Politiek Talent
Ina Chabot (links) en diverse andere Rotterdamse politici

Op de avond van de afsluiting kwamen prangende vragen aan bod zoals: Is politiek interessant voor jongeren? Wat moet er gebeuren om die beruchte kloof te dichten? Gaan jullie door in de politiek? Zegge en schrijven één jongen wilde door bij Leefbaar, waar hij trouwens al lid van was. De anderen hadden hun twijfels.

Teleurstellend? Nee, leerzaam! Er werd gezegd: Partijen die in hun programmas zeggen dat de jeugd de toekomst heeft schuiven de zaak door naar later! Wij zijn er nu, en nu moet er geluisterd worden naar de dingen die we nu kunnen en willen. We zijn creatief, willen grenzen verleggen, kunnen en kennen van alles en durven onze nek uit te steken. Luister naar ons en gebruik geen praatjes en moeilijke woorden om dingen te versluieren, we prikken daar doorheen! Kijk, dat is een spiegel die ook de Partij van de Arbeid wordt voorgehouden. Om van het thema Jongeren waar we in de eerste maanden fors mee aan de slag willen een succes te maken, zullen we zoveel mogelijk contacten met jongeren moeten leggen. Praten en luisteren, samen aan vertrouwen werken. Zoals we in Noord zeggen: Het moet weer gaan bruisen!

Ina Chabot is fractievoorzitter PvdA deelgemeente Noord

Dossier


* Jonge Stad

Opgroeien en opvoeden