PvdA Rotterdam


Het is heel onveilig donker, op het fietspad stadhoudersweg

Wo 21 Jan 2009 - Kees van Dongen

Open brief aan het bestuur

Minimaal een maand lang, zie ik geen enkel licht savonds branden op het fietspad langs de Diergaarde op de Stadhoudersweg.

De lantarenpalen van de autoweg branden niet. Voor fietsers is het erg donker en onveilig.

De eerste week denk je, het zal wel snel verholpen worden. Hoe kan dat eigenlijk, dat de dienst, die voor de lantarenpalen moet zorgen, het zo laat afweten?

In de begroting ligt toch de prestatieafspraak vast, hoeveel lantarenpalen moet branden? Onze fractie krijgt het gevoel dat de verantwoordelijk leverancier niet voldoet aan prestatie afspraken.

Hoelang moeten de fietsers nog wachten?

Is er alleen daar een probleem met de lantarenpalen op de Stadhouderweg? Nee, een fietstocht door de Deelgemeente brengt het percentage van niet brandende lantarenpalen op een te hoog aantal.

Op zoveel terreinen maakt de Deelgemeente vorderingen. Straatvuil wordt minder. Straatmeubilair minder kapot. Vandalisme minder. Slimme oplossingen bij bewonerswensen bij straatonderhoud.

( zie Rodenrijselaan ). Waarom lukt het niet met de lantarenpalen?

De PvdA wil zo snel mogelijk met het bestuur overleggen, wat eraan gedaan kan worden. Wij blijven niet lijdzaam afwachten, nu we op andere zaken, zo veel hebben kunnen verbeteren.

Kees van Dongen is fractielid Pvda Noord