Gemeente Nieuwegein


* stroomstoring centrum verholpen

Stroomstoring centrum verholpen

woensdag, 21 januari 2009

Woensdagochtend 21 januari heeft een deel van het centrum van Nieuwegein te maken gekregen met een stroomstoring. De storing is tegen het eind van de ochtend weer verholpen. De stroomvoorziening is tijdens de storing uitgevallen bij de winkels en woningen in de zuidelijke helft van City Plaza en in een deel van de Zoomstede en Schakelstede. Ook verkeerslichten aan de Zuidstedeweg, bij de kruising met de tramlijn, zijn tijdelijk buiten werking geweest.

Oorzaak
De storing is veroorzaakt doordat vanochtend om ongeveer 10.00 uur bij graafwerkzaamheden bij de Zoomstede, een stroomkabel kapot is getrokken door de aannemer. Deze graafwerkzaamheden vonden plaats in het kader van de herstructurering van de binnenstad.

Maatregelen
Direct na het ontstaan van de storing hebben gemeente, aannemer, ENECO en andere partijen maatregelen getroffen om het probleem te verhelpen, en om de gevolgen van de storing op te vangen. Zo heeft Connexxion direct stewards ingezet om het tramverkeer langzaam te laten rijden. Er zijn geen persoonlijke ongevallen gebeurd.
Het Antoniusziekenhuis viel niet in het gebied dat door de stroomstoring was getroffen.