Korps Landelijke Politiediensten

Politie zoekt getuigen aanranding in trein

Eindhoven - Breda, 21-01-2009 o Op zaterdagmiddag 17 januari 2009 is er in de trein tussen station Eindhoven en station Breda een minderjarig meisje aangerand. De politie zoekt getuigen van dit misdrijf.

Aanranding tussen Eindhoven en Breda

Het 17-jarige slachtoffer werd in de trein van Venlo naar Den Haag aangerand door een voor haar onbekende man. De aanranding vond plaats tussen station Eindhoven en station Breda, tussen 14.30 en 15.00 uur. Daarna ging de man in een coupé tussen de overige passagiers zitten. Het is niet duidelijk waar de man is uitgestapt.

Signalement verdachte

Het signalement van de verdachte man is:


- Normaal postuur;


- Licht getint, hij zei dat hij half Italiaans was. Volgens het slachtoffer had hij meer een Turks of Marokkaans uiterlijk;


- Donker kort krullend haar;


- Nog geen 1.70 lang;


- Tussen de 20 en 30 jaar oud;


- Hij miste minimaal 1 boventand;


- Onverzorgd gebit met bruine randjes om de tanden;


- Geen opvallende gezichtsbeharing of opvallende tatoeage's;


- Geen bril;


- Blauwe spijkerbroek met knoopsluiting, zonder riem;


- Wit/beige trui met tekst en ronde hals;


- Mogelijk zwarte lederen jas met rits (heupmodel);


- Bruine nette leren veterschoenen (dunne bruine veters) met een platte neus en normale hak;


- Hij zag er goed verzorgd uit.

Mannelijke getuige

Het slachtoffer is na de aanranding naar de 2e klasse gelopen waar zij plaats nam tegenover een man.De coupe was verder vol met mensen. Even later kwam de verdachte nog een keer langs lopen. Deze man heeft dus mogelijk ook de verdachte gezien. De politie komt graag in contact met deze mannelijke getuige. Hij ziet er als volgt uit:


- Gezet tot dik postuur;


- Rond de 50 jaar oud;


- Grijs haar;


- Blauw overhemd.

Route van de trein

De trein stopte na vertrek in Venlo op de volgende stations: Eindhoven, Tilburg, Breda, Dordrecht, Rotterdam, Delft, Den Haag Hollands Spoor, Den Haag Centraal. Op het station in Dordrecht is het slachtoffer uitgestapt en naar het dichtstbijzijnde politiebureau gegaan aan de Overkampweg.

Getuigenoproep

De politie vraagt treinreizigers of hen zaterdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.15 uur iets bijzonders is opgevallen in de trein van Venlo naar Den Haag CS of op het perron van een van bovenstaande stations. Ook getuigen of mensen die denken de verdachte te kennen verzoekt de politie contact op te nemen. Dat kan met de Spoorwegpolitie in Rotterdam:010 24 333 00 of met de plaatselijke politie 0900 8844. Ook kan gebeld worden met Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

De Spoorwegpolitie van het KLPD heeft de zaak in onderzoek in samenwerking met collegas van de afdeling zeden van de politie Zuid-Holland-Zuid.