SDU uitgevers


Enschede bestrijdt armoede digitaal

De gemeente Enschede lanceert, in samenwerking met GovWorks en talrijke organisaties op het gebied van armoedebestrijding, een website om inwoners in een financieel kwetsbare positie te wijzen op voorzieningen.
Op deze site is alle informatie gebundeld en via een makkelijke weg te vinden, met behulp van iconen en ingesproken teksten. Aan de orde komen onderwerpen als werk, huisvesting, sociale contacten en kinderen. Maar de website geeft bijvoorbeeld ook antwoord op vragen als: `waar is voedselhulp te vinden?' en `hoe kun je goedkoop sporten in Enschede?'.
GeldkompasEnschede is een goede steun in de rug voor kwetsbare groepen in Enschede.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de presentatie van GeldkompasEnschede op donderdag 22 januari 2009 om 14.30 uur in het Eden Dish Hotel te Enschede.

Datum: 22 januari 2009
Locatie: Eden Dish Hotel Enschede

Programma
14.30 uur - Inschrijving en inloop met koffie/thee 15.00 uur - Openingswoord door Myra Koomen
15.10 uur - Officiële opening GeldkompasEnschede 15.15 uur - Bijdrage van diverse sprekers waaronder Mirjam Pool, schrijfster van het boek: `Alle dagen schuld'.
15.45 uur - Verschillende kennismakingsworkshops GeldkompasEnschede 16.15 uur - Afsluiting en vooruitblik door Myra Koomen