Politie Hollands Midden

Persberichten 21/01 middag

Regio, 21-01-2009

Leiden/Voorschoten Snelheidscontroles De afgelopen week is er in Leiden en Voorschoten met de radarwagen gecontroleerd. De controles werden uitgevoerd op de Van Beethovenlaan en Leidseweg in Voorschoten en de Hoge Rijndijk, Doctor Lelylaan, Vondellaan, Plesmanlaan, Oegstgeesterweg, Warmonderweg en Haagse Schouwweg in Leiden. In het totaal werden er 13.342 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 631 te hard (4,7%). De hoogste snelheid van 87 km per uur werd gemeten op de Hoge Rijndijk.

De vaste posten in Leiden en Voorschoten leverde 59 overtredingen betreffende roodlicht op en 593 snelheidsovertredingen. De hoogste snelheid van 118 km per uur werd hier geklokt op de Churchilllaan.

Alphen a/d Rijn Fietser valt door jas bromfietser Een 15 jarig meisje uit Boskoop is woensdag 21 januari rond 07.50 uur op de Steekterbrug met haar fiets ten val gekomen toen een 16 jarige plaatsgenoot haar met een bromfiets passeerde en zijn jas achter het stuur van het meisje haakte. Het meisje liep door haar val kneuzingen en blauwe plekken op. Zij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis waar zij werd onderzocht. Na haar onderzoek kon zij huiswaarts keren.

Waddinxveen Auto gestolen bij inbraak in woning In een woning aan de Roosje Voshoeve werd in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 januari ingebroken. Bij de inbraak werden diverse spullen gestolen zoals een portemonnee, een leren jas en een laptop. Verder werden autosleutels meegenomen waarmee de grijze BMW 3er Reihe van de bewoner werd gestolen. Het voertuig is opgenomen in de landelijke en internationale opsporingsystemen. De dader(s) kwam(en) binnen via het gaatjesboren. Terhoogte van de raamsluitingen boort een speedboor een gat in de raamlijst en via dat gat haalt men de sluit/hefboompjes uit hun sluiting. Het raam of de deur kan dan geopend worden. De politie adviseert maatregelen te nemen die deze manier van inbreken niet mogelijk maken. Dit kan door afsluitbare sluit/hefboompjes te plaatsen. Veel van dit soort preventieve informatie is te vinden op www.keurmerkveiligwonen.nl en andere internetsites. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.

Gouda Bekeuringen voor te hard rijden In het kader van het verbeteren van de verkeersveiligheid heeft de politie woensdag 21 januari een snelheidscontrole gehouden op de Nieuwe Gouwe O.Z. Er werd tussen 13.15 en 15.00 uur met een lasergun gemeten. Er reden tien automobilisten harder dan de maximumsnelheid van 50 km/h. uur. De hoogst gemeten snelheid was 70 km/h. De overtreders kregen een bekeuring.