Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Jan Schot doet stapje terug in Crooswijk

Geboren in Kralingen, maar later beter bekend als 'de burgemeester van Crooswijk'. Een man die altijd op de bres stond en nog staat als goede en betaalbare huisvesting voor de burgers aan de orde is. Zo typeerde deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling de Crooswijker Jan Schot tijdens zijn afscheid als interim-voorzitter van het Wijkorgaan Crooswijk.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Wijkorgaan Crooswijk in het Locaal Cultureel Centrum De Tamboer werd afscheid van Jan Schot genomen. Hij blijft wel bestuurslid van het Wijkorgaan, maar gaat het wat rustiger aan doen. Gerard Schuiling bood hem een ets van de voormalige Onze Lieve Vrouwekerk aan. Op de plaats van deze kerk staat nu het wooncomplex De Koninginnetoren, waar Jan Schot sinds enkele jaren woont. In die kerk ben ik nog gedoopt, merkte hij lachend op. In verband met zijn gezondheid moet hij pas op de plaats maken.

Jan Schot werd bij zijn afscheid als interim-voorzitter van het Wijkorgaan Crooswijk door Gerard Schuiling bedankt voor zijn jarenlange inzet in de wijk Crooswijk.

Jan is ruim 35 jaar actief in de wijk Crooswijk. Het begon allemaal tijdens de stadsvernieuwing. Jan is een goede prater en denker, maar ook het delegeren is hem niet vreemd, zei Aad Hartog, de nieuwe voorzitter van het Wijkorgaan. Jan was een actievoerder met een geweldig sociaal karakter, aldus Hartog, die de scheidende voorzitter een dasspeld met het logo van het Wijkorgaan Crooswijk aanbood.