Politie Gelderland-Midden

Inbrekers op heterdaad betrapt

Publicatiedatum: 21-1-2009 16:30:13

ARNHEM - Een 42-jarige Arnhemmer en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn in de vroege ochtenduren van woensdag 21 januari door de politie in Arnhem op heterdaad betrapt bij een inbraak. Agenten zagen rond vijf uur bij een leegstaand pand aan de Velperweg twee fietsen in het struikgewas naast het pand staan en stelden een controle in. Daarbij hoorden ze geluiden uit het pand komen en zagen ze lichtschijnsel van een zaklamp. Op sommaties van de agenten om naar buiten te komen werd niet gereageerd, waarop met behulp van een politiehond het gebouw werd binnengegaan. De politiehond wist het duo op te sporen. Bij de aanhouding liep het duo bijtwonden op maar die bleken niet ernstig. De twee zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Door de eigenaar van het pand is aangifte gedaan van (poging) tot inbraak.
(09-009005)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhems stel aangehouden na inbraak

Publicatiedatum: 21-1-2009 16:29:31

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 januari in de wijk Klarendal een stel uit die stad aangehouden na een inbraak. Getuigen waarschuwden omstreeks half een de politie nadat gezien en gehoord was dat bij een winkel aan de Sonsbeeksingel een ruit was vernield was. Agenten stelden een onderzoek in en troffen in een nabij gelegen straat nog enkele spullen aan die kennelijk uit de winkel kwamen. Bij een woning werd een dertigjarige man aangetroffen die aan het signalement van de getuigen bleek te voldoen. In de woning werden nog meer spullen aangetroffen die kennelijk uit de winkel kwamen. De vriendin van de dertigjarige Arnhemmer, een 23-jarige vrouw, verklaarde de spullen zelf gekocht te hebben maar de politie betwijfelde dat. De spullen werden in beslag genomen en de vrouw aangehouden op verdenking van heling. Het stel is voor verder onderzoek ingesloten.
(09-008978)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Trio opgepakt wegens autodiefstal

Publicatiedatum: 21-1-2009 16:28:52

VELP - Twee Arnhemmers van 19 en 26 jaar en een 25-jarige man uit Huissen zijn dinsdag 20 januari door de politie in Arnhem aangehouden op verdenking van autodiefstal. Het trio zou op de Willemstraat in Velp een auto hebben achtergelaten die gestolen bleek te zijn. Een getuige die het voorval meldde zag de inzittenden wegrijden in een andere auto en waarschuwde de politie. Die wist het trio te achterhalen in een woning in de wijk Presikhaaf. De achtergelaten auto bleek eerder te zijn gestolen vanaf de IJssellaan in Arnhem. Het verdachte trio is voor nader onderzoek ingesloten. (09-008799)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangereden en gewond

Publicatiedatum: 21-1-2009 16:27:05

ARNHEM - Een 29-jarige fietser uit Arnhem is dinsdagochtend 20 januari gewond geraakt nadat hij op de kruising van de Van Oldenbarneveldtstraat met de L. J. Costerstraat was aangereden door een auto. De man had vermoedelijk rugletsel opgelopen en moest naar het ziekenhuis. De Arnhemmer reed rond acht uur vanaf de Van Oldenbarneveldtstraat linksaf de L. J. Costerstraat in. Daarbij zag hij een achterop komende auto die rechtdoor wilde kennelijk over het hoofd waarna beiden met elkaar in botsing kwamen. De vooralsnog onbekende bestuurster was met het slachtoffer naar een nabij gelegen kantoor gegaan waar de ambulance was gebeld. Daar oordeelde ambulancepersoneel dat ziekenhuisopname gewenst was. (09-008512)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---