Politie Kennemerland

21 januari

Regio, 21-01-2009

Aanrijding met letsel
BEVERWIJK, 20 januari - Rond 13.30 uur heeft de politie assistentie verleend bij een ongeval op de kruising van de Alkmaarseweg en de Bullerlaan tussen een snorfietser en een 13-jarige fietser uit Beverwijk. De 18-jarige snorfietser uit Heemskerk heeft zwaar hoofdletsel opgelopen en is overgebracht naar het ziekenhuis. Bij navraag blijkt de snorfiets mogelijk afkomstig van diefstal en is in beslag genomen. De fiets van de jongen is door de politie in beslag genomen voor technisch onderzoek. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding.

Vrouw door het lint
IJMUIDEN, 20 januari - Rond 16.15 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw door het lint was gegaan op de IJmuiderslag. Bij aankomst bleek de vrouw haar moeder te slaan. Politieagenten zijn ertussen gesprongen. Tijdens haar aanhouding heeft de 47-jarige vrouw de twee agenten gebeten en gekrabt. De vrouw is aangehouden en ingesloten.

Vrouw mishandeld door vriend
HAARLEM, 21 januari - Rond 01.00 uur werd gemeld dat een vrouw op de Amerikaweg door haar vriend was neergeslagen. De vrouw en haar vriend liepen over straat toen zij ruzie kregen. Uiteindelijk heeft hij haar zo hard geslagen zodat zij op de grond viel. De man rende hierna weg. De vrouw is met zwaar oogletsel opgenomen in het ziekenhuis. De politie heeft de verdachte, een 43-jarige Haarlemmer, even later aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meisje mishandeld
HOOFDDORP, 20 januari - De politie heeft rond 15.00 uur twee meisjes van 13 en 14 jaar aangehouden op de Baron de Coubertinlaan nadat zij een 14-jarig meisje uit Hoofddorp hadden uitgescholden en mishandeld. Het slachtoffertje is naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De meisjes, afkomstig uit Hoofddorp en Nieuw-Vennep, hebben volgens getuigen het meisje zonder aanleiding uitgescholden en daarna geslagen. Ze zijn meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Doorrijden met te hoge vrachtwagen
VELSEN-NOORD, 20 januari - De politie heeft rond 14.00 uur een 52-jarige vrachtwagenchauffeur aangehouden op de A22. De agent zag dat de man het hoogtesein kapot reed met zijn vrachtwagen en de rode lichten voor de tunnel negeerde.
De chauffeur is afkomstig uit Duitsland. Zijn vrachtwagen bleek 4.11 meter hoog te zijn in plaats van de toegestane 4.00 meter. Hij krijgt een proces-verbaal van 150,- voor het negeren van het rode licht.

Meisjes uit bus gezocht
NIEUW-VENNEP, 20 januari - De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een incident, waarbij omstreeks 18.15 uur een bus die over de Zuidtangent reed, beschadigde ruiten opliep. De politie gaat er tot nu toe van uit dat de ruiten mogelijk vernield zijn door een hagelschot van een jager in het veld. De bus reed vanaf Nieuw-Vennep richting de Bennebroekerweg toen de buschauffeur een flits zag waarna vrijwel direct de voorruit en een zijruit van de bus kapot gingen. Zowel de inzittenden van de bus, drie meisjes die waren ingestapt in Nieuw-Vennep, als de buschauffeur raakten niet gewond.

De politie stelt een onderzoek in naar wat nu precies de oorzaak is van de beschadigde ruiten, er is in dit stadium geen directe aanwijzing dat dit opzettelijk gebeurd is. Aangezien de passagiers, de drie meisjes, direct zijn overgestapt op de bus na de beschadigde bus om zo hun weg te kunnen vervolgen, heeft de politie niet met hen kunnen spreken. Zij kunnen mogelijk iets gezien hebben, wat van belang kan zijn in het onderzoek en worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp via 0900-8844.