Politie Gelderland-Midden

Gewonde en beknelling bij ongeval met vrachtauto
Publicatiedatum: 21-1-2009 16:57:38

BARNEVELD/TERSCHUUR - Bij een verkeersongeval tussen een vrachtauto en een personenauto op de Zelderseweg, nabij de aansluiting met de A30 op de grens van Barneveld en Terschuur is woensdag 21 januari een 37-jarige man uit Bennekom bekneld en gewond geraakt. De overige betrokkenen kwamen met de schrik vrij. De politie moest in verband met de hulpverlening en berging onder meer de afrit van de A-1 naar de A-30 afsluiten.

Het ongeval gebeurde omstreeks half vier, toen een 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Overijsselse Beuningen op de kruising nabij de aansluiting met de A30 op de weg wilde keren. Daarbij zag hij een naast hem rijdende auto, bestuurd door een 29-jarige Edenaar over het hoofd waarna een aanrijding plaatsvond. Het 37-jarige slachtoffer zat als bijrijder in de wagen van de Edenaar en raakte daarbij bekneld. Hij is door de hulpdiensten van brandweer en ambulancedienst bevrijd en met onder meer borstletsel naar het ziekenhuis in Amersfoort gebracht. De Edenaar en een andere passagier die achterin zat, een 23-jarige plaatsgenoot, waren ongedeerd gebleven.

Rijbewijs ingevorderd
De politie heeft de vrachtwagenchauffeur meegenomen voor verhoor en verdenkt hem van gevaarlijk rijgedrag. Om die reden is zijn rijbewijs ingevorderd. De afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. In verband met de hulpverlening, onderzoek en bergingswerkzaamheden sloot de politie op de A-1 de afrit naar de A30 af. Ook een deel van de A30 richting Nijkerk werd afgesloten. Naar verwachting zal de afsluiting omstreeks 18.00 uur worden opgeheven.
(09-009300)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---