Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 21-01-2009

Politie onderzoekt poging tot overval

OOSTERHOUT: De politie is met een onderzoek gestart naar aanleiding van een poging tot overval op een woning aan de Bouwlingstraat, die dinsdagavond omstreeks 20.40 uur heeft plaats gevonden. Het
slachtoffer, een 57-jarige Oosterhouter, verklaarde dat hij samen met zijn vriendin in de woning was. Er werd aan de voordeur gebeld. Hij zag dat er een man met een zwarte bivakmuts op voor zijn deur stond. Hij schatte de lengte op circa 1.80 m en de leeftijd op circa 25 jaar. De overvaller had een mes in zijn rechterhand en riep dat het om een overval ging. Hij zette een stap naar binnen. Het slachtoffer reageert alert en slaagde er in de verdachte naar buiten te duwen en de voordeur dicht te doen. Hij heeft direct 112 gebeld. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld maar is nog op zoek naar getuigen, die de overvaller gisteravond in de omgeving hebben gezien. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Burenruzie loopt uit op vernieling ruit

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft gistermiddag omstreeks 17.30 uur een 32-jarige man uit Raamsdonksveer aangehouden die verdacht wordt van het vernielen van een ruit van een voordeur van een woning. Het incident zou hebben plaatsgevonden tijden een burenruzie. De buurman verklaarde dat hij bij de verdachte had aangebeld omdat die zo hard praatte dat hij daar in zijn woning last van had. Vanaf hier lopen beide verhalen uiteen. Volgens de aangever liep hij nadat hij zijn buurman had gevraagd zachter te praten snel naar huis. Hij werd daarbij achtervolgd door de boze buurman die de ruit van de voordeur insloeg. De verdachte verklaart te hebben aangeklopt tijdens dit kloppen sneuvelde volgens hem per ongeluk de ruit. De verdachte krijgt een proces-verbaal ter zake vernieling.

Politie signaleert toename woninginbraken in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: De politie van het team Waalwijk-Loon op Zand, signaleert een toename van het aantal woninginbraken in Kaatsheuvel. In de eerste drie weken zijn er al tien inbraken of pogingen daartoe gepleegd. Er zijn onder meer laptops buit gemaakt. Vanmorgen werd nog een poging tot inbraak in een woning aan de Rijn gemeld. Daar was de nacht van 16 op 17 januari een kozijn van de woonkamer vernield en getracht te forceren.

Andere inbraken zijn gemeld in straten als de Berndijksestraat (3/1), de Leemvaert(3/1), de Beerze (4/1), de Kortevaert (8/1), de Vecht (14/1), Molenbeek (19/1 en 20/1), Raam (20/1) en Willem de
Zwijgerstraat (20/1). Het Buurtpreventieteam in Kaatsheuvel is van de incidenten in kennis gesteld. De noodhulpsurveillance is gevraagd extra toezicht in Kaatsheuvel te houden. Inwoners wordt gevraagd extra alert te zijn en tips door te geven via 0900-8844.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 21-01-2009 16:36 | © Regio Midden en West Brabant |