Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Gemeente Oldenzaal organiseert bridgeproject Denken en Doen

gepubliceerd op : 21-1-2009
De gemeente Oldenzaal organiseert in samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen (SWO), welzijnsinstelling Impuls, WBO Wonen en de Nederlandse Bridgebond het bridgeproject 'Denken en Doen'. De cursus startersbridge is bedoeld voor inwoners van Oldenzaal die 55 jaar of ouder zijn, nog geen of weinig ervaring hebben met bridgen en zin hebben om dit in een ontspannen sfeer te leren.

Het bridgen wordt geleerd in drie blokken van drie maanden, verdeeld over anderhalf jaar. Ieder blok bestaat uit 12 lessen, die wekelijks worden gegeven. Dankzij de financiële inzet vanuit het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen zijn de kosten voor deelname EUR 20,- per blok.

Bij `Denken en Doen' wordt bridgen in de praktijk geleerd. In kleine groepen wordt les gegeven in startersbridge. Door middel van deze methode wordt het spel geleerd door het te spelen. In de praktijk blijkt dat iedereen het kan leren.

Het gaat bij `Denken en Doen' niet alleen om het onder de knie krijgen van het bridgespel. Minstens zo belangrijk is het leren kennen van andere leeftijdsgenoten. Deelnemers aan `Denken en Doen' worden ook uitgenodigd deel te nemen aan andere activiteiten zoals wandelen en fietsen.

In februari 2009 starten twee cursussen:

· woensdag 11 februari 2009 van 14.00 - 17.00 uur, De Abdij, Zuidwal 82

· vrijdag 13 februari 2009 van 13.30 - 16.30 uur, 't Blikpunt, Operalaan 150
Er is plaats voor 24 deelnemers per cursusmiddag.

Aanmelden voor het project `Denken en Doen' kan bij Nanda Kokkeler van de gemeente Oldenzaal via telefoonnummer 0541-588404 of n.kokkeler@oldenzaal.nl.