BDO in China in omvang verdubbeld

21/01/2009 17:09

BDO CampsObers Holding BV

Shu Lun Pan Management Co Ltd (SLP ManCo), een van China's grootste onafhankelijke accountantsorganisaties, is 14 januari jl. toegetreden tot het netwerk van BDO International.

SLP ManCo heeft vijf vestigingen (Beijing, Nanjing, Shanghai, Fuzhou, Guangzhou) op het vasteland van China en diverse filialen verspreid over het hele land. SLP ManCo sluit zich aan bij BDO naast de reeds in Beijing, Shenzhen en Wuhan gevestigde Chinese BDO-partnerorganisaties. Inmiddels is een proces gestart om laatstgenoemde partnerorganisaties onderdeel te laten uitmaken van SLP ManCo, die dan de enige BDO-partnerorganisatie in China wordt.

Omzet

SLP ManCo realiseerde in 2007 een totale omzet van meer dan RMB 650 miljoen (circa EUR 72 miljoen). De gezamenlijke omzet zou voor BDO in 2007 ongeveer RMB 920 miljoen (circa EUR 102 miljoen) hebben bedragen. Gezien de aanzienlijke groei in 2008 en recente overnames door de reeds bestaande BDO-partnerorganisaties in Beijing en Shenzhen, is er alle vertrouwen dat de omzet van de nieuwe gecombineerde Chinese BDO-partnerorganisatie RMB 1 miljard (circa EUR 110 miljoen) zal overschrijden.

Medewerkers

Het grootste kantoor van SLP ManCo, met meer dan 1.000 medewerkers, staat in Shanghai. Binnen de overige vier vestigingen werken circa 1.150 mensen. Met de 1.820 medewerkers die werkzaam zijn binnen de huidige BDO-partnerorganisatie zal het totaal aantal medewerkers bij BDO in China bijna 4.000 gaan bedragen.

Sleutelrol

Jeremy Newman, CEO van BDO International denkt dat BDO hiermee de grootste organisatie in China wordt, naast de vier grootste accountancynetwerken. 'We zijn vastbesloten om BDO een sleutelrol te geven binnen de accountancybranche in China. Dit is niet alleen belangrijk vanwege China's rol binnen de wereldeconomie, maar ook gezien het feit dat wij ons er aan verplicht hebben om een van de accountancynetwerken te zijn die mondiaal een sleutelrol spelen.'

Nieuw tijdperk

Zhu Jiandi, voorzitter van SLP ManCo zegt: 'Deze ontwikkeling luidt een nieuw tijdperk in voor Shu Lun Pan. Sinds 1986 mogen wij lokale en overheidsorganisaties als Bao Steel en SAIC tot onze klanten rekenen, alsmede buitenlandse bedrijven als BASF en Guangzhou Honda. Door de toetreding tot BDO hopen wij ons internationale klantenbestand te vergroten. China heeft in de laatste 20 jaar een krachtige groei en verandering doorgemaakt en onze organisatie heeft met die groei gelijke tred gehouden. Met de toetreding tot BDO volgen wij het gedachtegoed van onze oprichter dr. Shu Lun Pan, een vooraanstaand persoon in de geschiedenis van de Chinese accountancy.'






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,

BDO Accountants & Adviseurs