Gemeente Spijkenisse


Aanleg verlegging fietspad Maaswijkweg in volle gang

21 januari 2009

Vorige week is aannemer BAM Regio West in opdracht van de gemeente Spijkenisse gestart met de aanleg van circa 1 kilometer fietspad langs de Maaswijkweg.
Het fietspad ligt in het verlengde van het huidige fietspad tussen de Schenkelweg en de Joke Smitlaan en loopt verder van de Joke Smitlaan tot aan de Lange Groeneweg.

Het hele fietspad staat als ontsluitende route op de fietsroutekaart van het Regionaal Verkeers- en vervoersplan 2003-2020. Dit zijn routes die woon- en werkgebieden verbinden met belangrijke attractiepunten. Het sportcomplex Jaap Rietdijk waar voetbalvereniging Spijkenisse is gehuisvest is zo'n attractiepunt. Met dit nieuwe (brom)fietspad is het complex en de omliggende buurt directer bereikbaar en hoeft er niet meer kriskras door Maaswijk te worden gereden.

De aanleg van het fietspad kost ongeveer EUR210.000,--. De Stadsregio subsidieert dit project voor 70%. Het fietspad krijgt een comfortabele asfaltlaag en het werk is volgens planning eind maart 2009 gereed.

Ook aan het groen wordt gedacht. In de berm tussen fietspad en weg komt een bomenrij van essen. Deze bomenrij komt tevens aan de andere zijde van de Maaswijkweg. In totaal worden er ruim 150 bomen geplant die de bomenstructuur van de hele Maaswijkweg compleet maakt. De essen worden nog dit voorjaar geplant.