Gemeente Medemblik

Gratis informatieavond Starten op de huizenmarkt

Als starter op de woningmarkt heb je het niet makkelijk. Er komt van alles op je af. Je wordt geconfronteerd met diverse onderwerpen die vaak totaal nieuw zijn. En dan heb je een mooie woning op het oog en is het nog de vraag of het financieel haalbaar is. Het is dan ook noodzakelijk om goed voorbereid van start te gaan. Dinsdag 3 februari organiseren de gemeente Medemblik, Rabobank Hoorn en Omstreken, notariskantoor De Raad Reinders en Groot & Nieuweboer Makelaardij een informatieavond over wat er allemaal komt kijken bij het kopen en financieren van je eerste koophuis. In één avond leer je wat je moet weten om met meer vertrouwen de huizenmarkt op te gaan. Wij geven je de gelegenheid vier informatiesessies van ieder 25 minuten bij te wonen.

Een voorproefje
De gemeente Medemblik gaat in op initiatieven die zij ondernemen om de startersmarkt bereikbaar te maken, waaronder de uitgifte van startersleningen. Groot & Nieuweboer Makelaardij vertelt over de mogelijkheden voor starters in de gemeente Medemblik en wat er komt kijken bij het kopen van een huis. Notariskantoor De Raad Reinders informeert je over de juridische aspecten. Rabobank Hoorn en Omstreken gaat vervolgens in op financiële zaken die bij het kopen van een huis aan bod komen.

Informatie sessies
De ontvangst is op 3 februari om 19.00 uur in het gemeentehuis van Midwoud. Er worden vier kleine groepen gevormd, die roulerend de informatie sessies bijwonen. Zo kan er een goede interactie plaatsvinden en kun je gemakkelijk met je vragen terecht. De informatieavond eindigt om circa 21.45 uur. Deelname is vrijblijvend en gratis.

Ook de informatieavond bijwonen?
Meld je dan uiterlijk 23 januari aan door een e-mail te sturen naar: marketing@hoorn.rabobank.nl. Vermeld je naam en adresgegevens en geef aan met hoeveel personen je komt. (max. 2 personen) Je ontvangt na 23 januari een bevestiging van je aanmelding. Graag ontmoeten wij je op 3 februari, tot ziens!