Stadsdeel Zeeburg

Fatima Elatik geïnstalleerd als stadsdeelvoorzitter

21 januari 2009
Met een ruime meerderheid van stemmen heeft de stadsdeelraad Fatima Elatik benoemd als stadsdeelvoorzitter van stadsdeel Zeeburg. Fatima Elatik volgt Nico Papineau Salm op, die om gezondheidsredenen het voorzitterschap opgeeft, maar aanblijft als bestuurder. dsc04346_1_1_1.jpg (520 Kb)

Foto: Wethouder van Amsterdam en voormalig stadsdeelvoorzitter van Zeeburg Tjeerd Herrema feliciteert de nieuwe voorzitter

De kersverse stadsdeelvoorzitter werd na het tellen van de stemmen en het melden van de uitkomst, bedolven onder de bloemen, felicitaties en camera's. Er was veel belangstelling van de media. Elatik gaat het voorzitterschap aan tot aan de verkiezingen in maart 2010 en is de eerste vrouwelijke stadsdeelvoorzitter van Zeeburg.

"Ik ben blij dat we samen onze klus gaan afmaken."

Zij bedankte in haar speech de overige db-leden, die haar het volste vertrouwen hebben gegeven. Zij zei: "Ik mag mij gelukkig prijzen met zo'n enorm collegiaal dagelijk bestuur en ik ben blij dat we samen onze klus gaan afmaken. Ik heb er dan ook veel zin in. Er liggen grote klussen te wachten, zoals de financiële situatie van het stadsdeel in relatie tot het stijgende inwonertal van Zeeburg, de bestuurlijke herindeling die in een hoog tempo gerealiseerd gaat worden en het vergroten van de leefbaarheid en veiligheid in alle wijken."

Elatik krijgt de portefeuilles Openbare Orde en Veiligheid, en blijft de portefeuilles Onderwijs, Jeugd en Sport behartigen. dsc04363_1_1.jpg (88 Kb)

Foto: Elatik pakt het cadeau van collega bestuurder Dennis Straat uit:

een portret van het gehele bestuur
dsc04355_1_1.jpg (93 Kb)
Foto: Veel belangstelling van de media