Gemeente Maassluis

Eerste paal van tunnel aan Mozartlaan in de grond

eerstepaalbalkontunnel7584.JPG

Het nieuwe bouwjaar in Maassluis en de aanleg van de tunnel aan de Mozartlaan is dinsdag 20 januari jl. symbolisch ingeluid met het slaan van de formele eerste paal van de tunnel. De aannemer BAM Civiel Zuidwest werkt in opdracht van de gemeente Maassluis en ProRail aan deze tunnel, die de hoofdtoegangsweg wordt naar de nieuwe wijk Het Balkon. Na enkele maanden van voorbereidende werkzaamheden op het bouwterrein feliciteerden de wethouders Keijzer en Pleijsier en de regiodirecteur van ProRail, de heer Gürke elkaar met het succesvol slaan van de formele eerste paal.

De tunnel aan de Mozartlaan belooft een mooie en veilige entree naar Het Balkon te worden. De vormgeving is net zoals de wijk Het Balkon, stijlvol, met gevoel en bijzondere elementen. Ook krijgt deze toegang tot de wijk goede straatverlichting en gescheiden wegen voor auto's, fietsers en voetgangers, dat de veiligheid ten goede komt. En daarnaast wordt waar mogelijk gebuik gemaakt van duurzame materialen. De gemeente, BAM en ProRail realiseren zich dat de aanleg van deze tunnel overlast zal veroorzaken, maar streven ernaar dit tot een minimum te beperken.

Na het slaan van de eerste paal refereerde wethouder Arnold Keijzer in zijn toespraak aan het mooie vooruitzicht van de tunnel. Ook gaf hij aan dat het ontwerpen en bouwen van zowel Het Balkon als de ontsluiting van de wijk, een lange voorgeschiedenis kent. Al zon acht jaar houdt dit project en de optimale verkeersdoorstroming aan de Mozartlaan de politiek bezig. Het college kijkt terug op een prettige samenwerking met ProRail bij het kiezen van de beste oplossing voor de inwoners en ondernemers in Maassluis, namelijk een veilige tunnel onder het spoor. De ontwerper Movares heeft vervolgens de tunnel een uitstraling gegeven, waar we straks trots op kunnen zijn.

Vervolgens sprak de heer Gürke, regiodirecteur van ProRail kort over zijn ervaring met dit kwalitatief hoogwaardige project in Maassluis. Ook wij zijn enthousiast over het samen opgaan met de gemeente. Bij ProRail staat het maatschappelijke doel en de gezamenlijke zorg voor de ruimtelijke ontwikkeling hoog in het vaandel. Ik wens de projectleiders van Movares, BAM en ProRail veel succes met de aanleg van dit prachtige project, dat straks beschikbaar is voor frequent en veilig gebruik.

De tweede belangrijke mijlpaal in dit project staat gepland voor eind maart/begin april. Dan wordt het dek van de tunnel in de spoorzone ingeschoven. Alle belangstellenden kunnen dit visuele en technische spektakel dan bekijken. Meer informatie daarover volgt via de lokale kranten en www.maassluis.nl.
Fotobijschrift: Wethouder Keijzer, wethouder Pleijsier en regiodirecteur van ProRail de heer Gürke (van links naar rechts op de foto) feliciteren elkaar met het succesvol slaan van de eerste paal van de tunnel aan de Mozartlaan in Maassluis.