Platform Biologica


HKH Prinses Margriet praat met een van de standhouders

Prinses Margriet opent BioVak
21 januari 2009

H.K.H. prinses Margriet opende vandaag om 14.00 uur in Zwolle de BioVak, de nieuwe jaarlijkse vakbeurs voor biologische boeren en tuinders. De prinses nam ruim de tijd om de beurs te bezoeken en met standhouders en organisatoren te spreken.

Obama, sinds gisteren president van de VS, eet biologisch en heeft zich uitgesproken voor de Amerikaanse boerenbedrijven. Hetzelfde geldt voor de Paus, die bezig is de Vaticaanse tuinen om te schakelen naar biologisch. En ook in Nederland blijken de hogere kringen nu belangstelling te hebben voor biologische landbouw. De organisatoren van de BioVak waren zeer ingenomen met de aanwezigheid van HKH prinses Margriet bij de opening van de BioVak.

De aanwezigheid van de illustere gast zorgde voor een flink cordon fotografen. Na de opening nam Prinses Margriet ruim de tijd om de standhouders op de beurs te bezoeken en met ze te spreken. De prinses was oprecht geinteresseerd en verrast door de grote diversiteit, de techniek en het enthousiasme van de deelnemende standhouders. Aan het eind van haar rondgang dronk ze een glas biologische champagnoise met enkele prominente aanwezigen, waaronder de burgemeester van Zwolle en Arie van den Brand, de voorzitter van Biologica, met wie ze zich geanimeerd onderhield.

Tijdens haar bezoek aan de beurs sprak Prinses Margriet onder andere met boerin Monique van der Laan van melkveebedrijf De Beekhoeve, die het project Boer zoekt buur voor zonnepanelen onder de aandacht bracht. De prinses, die zelf vegetarisch is, sloeg tijdens de rondleiding de biologische kipkrokantjes over, maar nam graag een blokje biologische kaas.