Minister Verhagen bezoekt Australië

Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) brengt van 18 tot en met 21 januari een bezoek aan Australië.

Minister Verhagen is officieel 'gast van de regering'. Deze bijzondere uitnodiging weerspiegelt de hechte banden tussen Nederland en Australië. In Perth voert Verhagen op 18 januari overleg met zijn Australische collega Smith. Samen openen zij de fototentoonstelling Afghanistan out of the Dust in het Western Australia Museum. De beide landen werken in Uruzgan nauw samen aan veiligheid en stabiliteit in Afghanistan.

In Sydney volgen op 21 januari ontmoetingen premier Kevin Rudd en minister van Defensie Joel Fitzgibbon. Op het Sydney Institute houdt Verhagen een lezing over de verschuivende machtsverhoudingen en nieuwe samenwerking in de wereld.

In het historische plaatsje Fremantle onthult Verhagen in het museum van een replica model van het VOC-schip de Eendracht en neemt hij het hij het eerste exemplaar van een boek over de Nederlandse immigratie in west-Australië in ontvangst. Verhagen en zijn collega Smith zullen daarnaast een gezamenlijke training van de Nederlandse en Australische nationale hockeyteams bezoeken.

Waar minister Verhagen zich tijdens de reis bevindt en waar hij zich op dat moment mee bezig houdt, is te volgen op file:///C:/Documents%20and%20Settings/dekker.rob/Local%20Settings/Temporary%20Internet%20Files/OLK69D/www.hierisministerverhagen.nl. Meer informatie en het landendossier over Australië zijn beschikbaar op www.minbuza.nl.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed